Nyheter

Följ viktiga händelser på Candidator.

2019-05-09

Candidator DGC kopplar greppet om Specma Group

Specma Group har precis firat sitt 100 årsjubileum och nu gått in på sitt 101 verksamhetsår. Specma är idag ca. 850 medarbetare världen över. När en ny IT-leverantör skulle upphandlas var dessa medarbetare i största fokus då användarupplevelsen var det viktigaste i leveransen. Upphandlingen vanns av Candidator DGC som nu startar ett strategiskt partnerskap tillsammans med Specma.

» Läs mer
2019-04-30

Ett samarbete som blomstrar

Som en av våra första kunder har Blomsterlandet nu blivit en av våra största. Det var när Candidator år 1997 hjälpte Blomsterlandet med ett tillägg i Word som samarbetet startade. Då hade Blomsterlandet 8 butiker och sedan dess har tillväxten ökat kraftigt för oss båda. Genom vårt nära samarbete har vi hjälpt varandra att utveckla våra verksamheter och vi har växt tillsammans.

» Läs mer
2019-04-16

Distribution till en miljon invånare stöttas av modern IT

Premo är hemleveransföretaget som når mer än 1 million hushåll i Stor-Stockholm med hemleveranser 7 dagar i veckan. Från att ha varit ett klassiskt tidningsdistributionsföretag har de nu moderniserat sig och använt de digitala förändringarna till sin fördel. Premo ägs av Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter (Schibsted och Bonnier). Nu väljer Premo Candidator DGC som IT-leverantör.

» Läs mer
2019-04-09

Flexibilitet och transparens var avgörande för Sängjätten

När Sängjätten sökte en IT-partner som kunde axla deras IT som helhet föll valet på Candidator DGC. Ett avtal är precis signerat och flytten av Sängjättens drift påbörjas under våren. Sängjätten består idag av ett kontor i Frölunda samt 27 butiker över hela Sverige som alla kommer omfattas av leveransen.

» Läs mer
2019-03-28

Kontoret i Karlskrona har växt fram från grunden

När vi i januari slog upp dörrarna till vårt nya kontor blev Karlskrona den tionde orten i ordningen att få ett Candidator DGC-kontor i staden. Här i Karlskrona har arbetet med att etablera oss verkligen startat från grunden. Vi har letat efter en passande lokal att växa in i och vi har rekryterat kompetens efter kompetens för att bygga upp ett starkt team.

» Läs mer
2019-03-15

Commercial Partner of the Year 2018

"Att paketera tjänster och ta hand om kundernas utmaningar på ett exceptionellt sätt har länge kännetecknat denna partner. Det senaste året har de gjort uppköp, fusionerats och samtidigt byggt ut erbjudandet med inte mindre än sju tjänster byggda på Ciscos teknologi. Att lägga dedikerade resurser på att lansera och sälja tjänsterna är nyckeln till vår gemensamma tillväxt i Commercial segmentet. Commercial Partner of the Year är Candidator.”

» Läs mer
2019-02-28

SQL-konferens i Krakow

SQL konferensen SQLSaturday ordnades i Krakow i februari och vårt team iPlace-DB var på plats. SQLSaturday är en endagskonferens för de som arbetar inom SQL Server och dagen är fylld med talare som skapar en mix av olika tekniska föredrag för att öka kunskaperna inom SQL.

» Läs mer
2019-02-26

Alltid rätt kapacitet bakom Nelly.com och NLYMan.com

Som ledande aktör inom Online Fashion Retail har NLY Scandinavia (Nelly) tecknat avtal med driftleverantören Candidator DGC. Med stabila standardiserade tjänster och stor skalbarhet i fokus lägger Nelly hela sin e-handelsplattform med både Nelly.com och NLYMan.com på Candidator DGCs servrar.

» Läs mer
2019-02-19

Driftlösning för affärskritisk information hos Optidev

Candidator DGC lever upp till höga krav på säkerhet, tillgänglighet, redundans, transparens och skalbarhet och väljs därför till IT-driftleverantör för Optidev.

» Läs mer
2019-01-31

IT-drift håller möbeltillverkningen rullande

När vi tagit bilen 45 minuter utanför Borås kommer vi till den lilla tätorten Horred. Sedan drygt 80 år tillbaka ligger här ett anrikt familjeföretag med en möbelproduktion som vi är mycket nyfikna på att få en rundtur i. Horreds Möbel AB är en av våra äldsta kunder och det är här som vi gör ett besök. Candidator startade år 1997 och redan 1998 fick vi kontakt med Horreds Möbel AB, sedan dess har vi utvecklat våra verksamheter tillsammans i ett nära samarbete.

» Läs mer
2019-01-31

Candidator DGC förvärvar IT-driftbolaget Solid Park

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-drift- och outsourcingmarknaden har Candidator DGC förvärvat IT-bolaget Solid Park inklusive dotterbolaget Exeo. Förvärvet ger Candidator DGC utökad geografisk närvaro i Mälardalen och Östergötland, breddad kundbas och ökad affärsvolym. Totalt kommer koncernen att sysselsätta cirka 850 medarbetare.

» Läs mer
2019-01-29

Dina Försäkringar förlänger avtalet med Candidator DGC

Dina Försäkringar förlänger avtalet med Candidator DGC avseende IT-drifttjänster. Det nya avtalet sträcker sig över tre år och beräknas vara värt cirka 14 mkr.

» Läs mer
2019-01-21

Candidator DGC vinnare i Sollentuna kommuns upphandling av IT-drifttjänster

Candidator DGC är vinnare i Sollentuna kommuns upphandling av server- och applikationsdrift. Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning 3+3 år. Avtalsvärdet för de tre inledande åren beräknas till cirka 15 mkr.

» Läs mer
2019-01-16

Inspektionen för vård och omsorg väljer Candidator DGC som ny IT-driftleverantör

Candidator DGC är vinnare i Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) upphandling av IT-drifttjänster. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare 2+1 år. Avtalsvärdet för de fyra första åren beräknas till cirka 85 mkr.

» Läs mer
2019-01-14

Candidator DGC förvärvar IT-bolaget Ismotec i Karlstad

I syfte att stärka Candidator DGC:s position på den svenska IT-drift- och outsourcingmarknaden har Candidator DGC förvärvat IT-bolaget Ismotec i Karlstad.

» Läs mer
2018-12-14

Litium förlänger avtalet med Candidator DGC

Litium förlänger avtalet med Candidator DGC avseende drift av Litiums molnbaserade e-handelstjänst. Det nya avtalet sträcker sig över tre år.

» Läs mer
2018-12-06

Topplacering inom kundnöjdhet för Candidator DGC

I analysföretaget Radars leverantörundersundersökning för 2018 placerar sig Candidator DGC på andra plats över de leverantörer som har den högsta genomsnittliga kundnöjdheten inom kategorin ”Infrastruktur och drift”.

» Läs mer
2018-12-03

Candidator DGC flyttar Åhléns till molnet

Nu går Åhlens mot en stor transformation av sin IT-leverans och kommer att flytta så mycket som möjligt av drifttjänsterna till molnet. Åhlens har ingått ett avtal tillsammans med Candidator DGC på 5 år som innebär att de får ett helhetsansvar över Åhléns IT-drift för varuhus, servicekontor och lager. Candidator DGC blir också Cloudpartner för Åhlens resa till molnet.

» Läs mer
2018-11-20

IT-partner till kommunalt fastighetsbolag efter vunnen upphandling

Alingsås kommunalägda fastighetsbolag Alingsåshem äger och förvaltar hyresbostäder och lokaler för kommunal och kommersiell verksamhet. När Alingsåshem under 2018 slogs ihop med fastighetsbolaget Fabs som också var kommunalägt såg man utmaningar i IT-driften. Nu skulle IT-driften från två verksamheter bli en enhet, Alingsåshem ville hitta någon att outsourca till och Candidator DGC vann upphandlingen.

» Läs mer
2018-11-16

Candidator har lösningen mot ransomware

De senaste åren har antalet IT-attacker i form av ransomware ökat kraftigt, men det finns en tjänst som är särskilt effektiv mot dessa utpressningsförsök. Tobias Hallengren som är specialistsäljare inom IT-säkerhet berättar om tjänsten som skyddar dig.

» Läs mer
2018-11-13

Johan från Cloud Consulting stöttar SGS Studentbostäders egna IT-avdelning

SGS Studentbostäder har 80 anställda som arbetar från kontoret eller mobilt som fastighetsskötare. Det är inte bara medarbetarna som använder deras verksamhetssystem för olika ändamål, SGS har också 7 600 boende i sina fastigheter som har olika anledningar att besöka SGS hemsida. Här anmäler sökande sitt intresse till lediga lägenheter, med tanke på bostadsmarknaden och den stora efterfrågan kan man förstå att systemet utsätts för högt tryck när 15 lediga lägenheter släpps samtidigt.

» Läs mer
2018-11-05

Vinnare av Cloud Service Provider of the Year

Candidator DGC deltog på Dell EMC CHANNEL AWARDS 2018​ och blev utsedda till Cloud Service Provider of the Year. Ketil Neteland som tog emot priset berättar om utmärkelsen och vårt samarbete med Dell EMC.

» Läs mer
2018-10-26

Candidator DGC levererar IT till avreglerad spelmarknad

Hela Sveriges spelmarknad står inför en förändring när marknaden avregleras. Den 1 januari 2019 införs ett licenssystem på den svenska spelmarknaden och spelmonopolet slopas. Målet är att skapa en mer kontrollerad och säker spelmarknad med lika villkor.

» Läs mer
2018-10-25

Tankar från Microsoft TechDays 24-25 oktober

Något som är genomgående i alla presentationer här på TechDays är AI, mixed reality, säkerhet och IoT. Vi fick höra från Arti Zeighami från H&M att dem inte tolkar AI som “Artificial Intelligence” utan istället “Amplified Intelligence”. Han berättade att de inte byter ut människan utan istället använder AI för att göra grovjobbet med tunga matematiska beräkningar och sedan finslipar detta med fingertoppkänslan från oss människor för att uppnå bästa resultat.

» Läs mer
2018-10-17

Uppmärksammat samarbete på Ignite 2018

Vårt stora samarbete med KPMG uppmärksammades på Microsoft Ignite 2018. Ketil Neteland var på plats och stod på scenen tillsammans med DELL EMC och KPMG.

» Läs mer
2018-10-04

Microsoft Ignite 2018 takeaways

Då var Ignite över och vi har fått lite tid att reflektera över hela upplevelsen och den kunskap vi tar med oss därifrån. Vi spenderade veckorna innan Ignite med att kartlägga vilka seminarier vi skulle besöka, vad vi ville fokusera på och vad vi ville få ut under Ignitedagarna men väl på plats insåg vi att det mest värdefulla ändå var alla dom interaktionerna vi har haft med allt från Microsofts produktutvecklare, MVPer, leverantörer och utvecklare.

» Läs mer
2018-10-02

Bregmos Reklamgodis och Candidator DGC tuggar på tillsammans

En doft av choklad välkomnar oss när vi kliver in i tillverkningen hos Bregmos Reklamgodis i Borgstena. Bregmos arbetar med många olika typer av reklamgodis, och har egen tillverkning av choklad. Där blir slutprodukten dels reklamgodis som andra företag kan sätta sin prägel på, och dels har Bregmos precis börjat bygga upp sitt eget varumärke Bregmos Selected. Candidator DGC som gör ett besök i godisfabriken är ett av företagen som får ut sitt företagsnamn med hjälp av Bregmos godis, och Bregmos själva får sin IT levererad av just Candidator DGC.

» Läs mer
2018-09-28

Stor affär när Papyrus outsourcar all sin IT-drift till Candidator DGC

Candidator DGC kommer ansvara för hela IT-driften avseende infrastruktur till Papyrus. Från att själva haft ansvar över sin IT-drift outsourcar nu Papyrus all sin infrastrukturdrift och har valt Candidator DGC som IT-partner. För 1,5 år sedan flyttade Papyrus sina servrar till Candidator DGCs hallar i Alingsås men har själva ansvarat för driften. I och med denna affär tar samarbetet mellan Papyrus och Candidator DGC ett stort steg.

» Läs mer
2018-09-24

Candidator DGC storsatsar på retail

År 1997 grundades Candidator och redan samma år blev S-Invest Trading AB, företaget bakom Blomsterlandet-butikerna Candidators första stora kund inom retail. S-Invest har många butiker utspridda över landet och de blev en stor faktor till att Candidator, som nu går under namnet Candidator DGC utvecklade sin kompetens inom retail.

» Läs mer
2018-09-20

Candidator DGC levererar IT till 350 företag genom United Spaces

United Spaces är ett kontorshotell för coworking som inte bara erbjuder företag en fysisk plats att sitta på, utan ett helt fullservicekoncept som bland annat innebär en modern uppkoppling. Denna uppkoppling och fler IT-tjänster kommer Candidator DGC att leverera till United Spaces och deras drygt 1000 användare.

» Läs mer
2018-09-18

Candidator DGC köper Dataoppdrag AS i Bergen

IT-leverantören Candidator DGC stärker sin position i Bergen i Norge med förvärvet av Dataoppdrag AS. ”Vi fortsätter att växa och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bredare tjänsteutbud.” säger Lars Solbakken, VD för Candidator DGC i Norge.

» Läs mer
2018-09-14

Candidator DGC blir IT-partner till investmentbolaget Latour

I september kommer hela Latours infrastruktur migreras till Candidator DGC då Latour valt att outsourca all sin IT till Candidator DGC. Avtalet innebär en komplett IT-leverans och gäller både huvudkontoret för Investment AB Latour och huvudkontoret för affärsområdet Latour Industries. Candidator DGC har nu ett helhetsåtagande och agerar som stolt IT-partner till Latour.

» Läs mer
2018-09-05

Cloud Consulting - specialister på molnbaserade tjänster

Efter hög efterfrågan från flera kunder har Candidator nu paketerat kompetens inom molnbaserade tjänster i en ny avdelning, Cloud Consulting. Tillämpning och kompetens har funnits länge inom Candidator, men genom att fokusera på konsultativa leveranser kan Candidator ännu bättre möta marknadens stora behov av hjälp och rådgivning. Cloud Consulting arbetar med molnbaserade tjänster, främst med fokus på Azure och Office 365.

» Läs mer
2018-09-04

Symetri förlänger avtal med Candidator

Symetri AB var ett av de första företagen in på Candidators nya leveransmodell, där fokus låg på en overkligt bra kundnöjdhet. Det har gått över 3 år sedan dess och Symetri har nu valt att förlänga avtalet med 3 år.

» Läs mer
2018-08-23

RNB väljer Candidator DGC som helhetsleverantör

RNB äger några av Sveriges mest välkända klädkedjor, bland dem finns Polarn o. Pyret och Brothers. Nu har RNB valt Candidator DGC som helhetsleverantör av IT till deras 168 butiker i Sverige, Norge och Finland.

» Läs mer
2018-08-21

Ledningsförändring i Candidator DGC

Styrelsen för Candidator DGC meddelar idag att VD och koncernchef Jörgen Qwist har bestämt sig för att lämna sin roll för att söka nya utmaningar utanför bolaget.

» Läs mer
2018-06-04

Äntligen en ny internettjänst i Alingsås

För dig som företag och organisation i Alingsås lanserar vi vår nya drifttjänst iPort Internet. Tjänsten ger dig snabb och stabil uppkoppling till ett bra pris. Vi garanterar en tillgänglighet på 99,6% - dygnet runt, året runt. Tjänsten iPort Internet är ett samarbete med Alingsås Energi och du som har möjlighet att koppla på dig på Alingsås Stadsnät kan utnyttja denna tjänst.

» Läs mer
2018-05-30

SERNEKE och Candidator fortsätter samarbeta

Candidator vinner inte bara nya affärer utan får också fortsatt förtroende av befintliga kunder. Det är ett kvitto på att kundservicen och leveransen är overkligt bra. Nu senast är det en av Sveriges snabbast växande entreprenad- och projektutvecklingskoncern SERNEKE som förlängt sitt avtal med Candidator. SERNEKE har varit kund sedan 2009 och Candidator levererar hela den kompletta IT-driften.

» Läs mer
2018-05-21

Drift från Indien till Alingsås

Tre personer från oss på Candidator har lämnat Sverige för att åka till Indien på jobb. Det är ett projekt utöver det vanliga och vi har pratat med TAM och projektledare Fredrik Johansson för att få veta mer om arbetet.

» Läs mer
2018-05-16

Candidator DGC förvärvar Alliero Services AB

Candidator DGC står för att leverera en overkligt bra kundupplevelse där en stor del i det är att finnas nära sina kunder. Nu växer bolaget ytterligare genom ett förvärv i region Syd. Candidator DGC har förvärvat Alliero Services AB i Helsingborg som levererar IT tjänster och IT rådgivning med hjälp av hög kompetens och hög servicenivå.

» Läs mer
2018-05-02

Candidator och DGC IT-drift går samman och bildar en av Sveriges största IT-driftleverantörer

EQT-ägda Candidator och DGC IT-drift går samman i ny grupp – bildar väsentligt större IT-driftleverantör. EQT:s ambition är att driva fortsatt tillväxt och stärka gruppens service- och kunderbjudande, både organiskt och genom selektiva tilläggsförvärv. Jörgen Qwist, VD för DGC, tillträder som koncernchef och Johan de Verdier, VD för Candidator, fortsätter som chef för Candidator med fokus på bolagsutveckling och förvärv för den nya gruppen.

» Läs mer
2018-04-24

Candidator säkrar Compilators framtida expansion

Med 5000 användare online varje dag från 2000 företag i fem länder är IT-driften en kritisk framgångsfaktor för Compilator. Tjänsterna måste vara tillgängliga dygnet runt och klara av höga belastningar under speciellt högsäsong. För att få ännu bättre säkerhet, stabilitet och tillgång till expertis har Compilator därför tecknat ett samarbetsavtal med Candidator om att flytta hela driften av sina lösningar. Compilator räknar med att flytta in i Candidators serverhallar under sommaren.

» Läs mer
2018-04-12

Sveriges bästa familjesajt 2018 är utvecklad av Candidator

Under 2017 lanserades Bris nya hemsida, ett stort projekt där Candidator har utfört all den tekniska utvecklingen. I mars i år presenterade IDG sin årliga lista med Sveriges 100 bästa sajter 2018. Bris.se vann kategorin med webb för barn, unga och deras föräldrar och fick den ärofyllda utmärkelsen Sveriges bästa familjesajt 2018.

» Läs mer
2018-04-10

Candidator vinner ”CSP Outstanding Achievement” hos Citrix

Citrix Partner Accelerator är Citrix årliga partnerkonferens. I mars gick 2018 års upplaga av stapeln i Stockholm, och Candidator gick därifrån med en fin utmärkelse.

» Läs mer
2018-03-28

Candidator öppnar kontor i Borås

Candidator fortsätter växa och utvecklar verksamheten med ytterligare ett kontor. De första dagarna i april slår Candidator upp dörrarna till ett nytt kontor i Borås som blir det nionde i Norden.

» Läs mer
2018-03-22

Candidator blir årets säkerhetspartner

Candidator har varit på plats på Ciscos stora partnerevent i Stockholm. Där fick de ta emot det prestigefyllda priset som Årets Säkerhetspartner. Så här löd motiveringen: 2016 lanserade den här partnern en tjänst som kan stå emot attacker och moderna hot. Tjänsten bygger till 100% på Ciscos lösningar och passar kunder oavsett storlek och behov. Partnern har ett budskap kring säkerhet som på ett enkelt och framgångsrikt sätt möter kundernas efterfrågan. Tjänsten heter iShield och ”Årets säkerhetspartner” är...

» Läs mer
2018-03-20

Candidator går in som strategisk partner till e-handelsleverantören Jetshop

Jetshop är en strategisk e-handelsleverantör som utvecklar Nordens ledande e-handelssystem Jetshop Commerce. De arbetar med några av Sveriges främsta varumärken och erbjuder en skalbar e-handelsplattform med bästa förutsättningar för omnikanal-satsning, stor funktionalitet, integrerat betalsystem, användarvänlig design, uppdateringar och mycket mer. Jetshop brinner för att utveckla deras kunders affär och skapa framgång i alla kanaler.

» Läs mer
2018-03-13

Danska gourméföretaget C & E Gastro Import lägger all sin IT hos Candidator

C & E Gastro Import är ett danskt företag som i över 30 år har arbetat med gourmetspecialiteter och säljer till Skandinaviens ledande restauranger, delikatessbutiker och specialaffärer i Danmark, Norge och Sverige. För Gastro Import är kvalité den viktigaste parametern. De erbjuder bra färskvaror och hög hantverkmässighet med respekt för råvarorna, och har över 1000 produkter i sitt sortiment. Snabb och effektiv leverans är av högsta vikt för att säkerhetsställa produkternas kvalité hela vägen till slutkonsument.

» Läs mer
2018-03-13

Kampanj | iSpeak mobil växel

Med vår tjänst iSpeak får du en mobil växel och kan jobba var du än befinner dig. En modern och flexibel växel för hela företaget. Just nu har vi en kampanj tillsammans med Telia där du får bra priser och en skräddarsydd lösning för just ert behov.

» Läs mer
2018-03-09

Candidator och Orango – Tillsammans på mässa för affärssystem

Den 21 mars i Värnamo anordnas mässan Logistik och Affärssystem som är Sveriges ledande event inom området. Industrilogistik som är oberoende experter på affärssystem arrangerar mässan och riktar sig till företag inom handel, tillverkning, service, installation, bygg och retail. Hit kan du komma för att fördjupa dig i affärssystem och kringsystem, och upptäcka möjligheterna att förbättra konkurrenskraften genom rätt verktyg och effektivare processer. Detta året är temat digitalisering.

» Läs mer
2018-03-06

Candidator halverade Öhlins kostnader för fast och mobil telefoni

Öhlins har varit kund hos Candidator en tid och använt tjänsten iSpeak, och när det var dags att göra en ny telefoniöversyn gjordes otroliga besparingar. Anders Johansson är ansvarig för iSpeak och ville utveckla funktioner i Öhlins paketering för att modernisera och göra telefonin än mer användarvänlig, samtidigt önskade Öhlins att titta på en besparing.

» Läs mer
2018-02-27

Candidator är nu godkända för certifieringen ISO/IEC 27001:2013

Candidator har nu blivit godkända för certifiering enligt ISO/IEC 27001:2013. Det ligger mycket arbete bakom och vi är glada att nu stå med certifikatet i handen. Den 15 februari var allting på plats och certifieringen gick igenom.

» Läs mer
2018-02-22

Candidator når två nya guldnivåer hos Microsoft!

Microsoft är en partnerorienterad organisation som säljer sina produkter och tjänster via partners runt om i världen. I drygt 15 år har vi på Candidator haft ett nära partnerskap med Microsoft och erbjudit deras förstklassiga produkter till våra kunder med stora fördelar som pris, tillgänglighet och utbud. Vårt partnerskap gör också att vi kan erbjuda våra medarbetare utbildning i Microsofts produkter och den senaste teknologin på marknaden. För att visa vår kompetens inom Microsofts produkter arbetar vi för att nå guldnivå inom flera områden.

» Läs mer
2018-01-26

STF väljer Candidator som IT-partner

Med över 238 000 medlemmar, och mer än 1,2 miljoner gästnätter per år fördelat på 300 boenden i Sverige, är Svenska Turistföreningen (STF) den både största och främsta ideella organisationen som sedan 1885 verkat för att främja turism i Sverige och att hjälpa människor att upptäcka sitt land. STF har nu valt Candidator som partner i sin digitala resa för att skapa ett hållbart IT-stöd från Kebnekaise till Smygehuk. Candidator kommer till en början att tillhandahålla IT-drift och support till Svenska Turistföreningens 300-600 användare beroende på säsong.

» Läs mer
2018-01-10

Pressmeddelande: EQT köper Candidator

Idag tillkännager EQT att man genom fonden ”EQT Mid Market Europe” förvärvar Candidator Holding AB från svenska investeringsbolaget Sobro och andra minoritetsägare. EQT har för avsikt att driva och utveckla Candidator både organiskt och genom ytterligare förvärv.

» Läs mer
2017-12-14

Pressmeddelande: Som första stora bolag väljer Knowit CSP som licensform framför EAS

Nu går Knowit från ett bundet Enterprise-avtal till ett flexibelt och kostnadseffektivt CSP-avtal med Candidators paketering. Genom ett CSP-avtal betalar du endast för det du faktiskt nyttjar och kan med molnbaserade lösningar anpassa antalet licenser utifrån det faktiska antalet användare. Knowit har drygt 2000 användare och går som första stora bolag över från ett EAS till CSP.

» Läs mer
2017-12-06

IT-säkerhet ”på kran” räddningen för både stora och små företag

I takt med att cyberhoten blir fler och attackerna mer frekventa får små och medelstora företag allt svårare att hänga med. För att hjälpa dessa företag har Candidator utvecklat iShield, en säkerhetslösning som täcker företagets alla behov. – Vi levererar säkerhet på ett modernt sätt: man köper tjänsten ”på kran” och betalar bara för det man använder, säger Tobias Hallengren på Candidator.

» Läs mer
2017-11-24

Pressmeddelande: IndTA är systemet som minskar idrottsförbundens administration

”Candidator revolutionerar svensk idrott” var Svenska Cykelförbundets dåvarande generalsekreterare Lena Alfvéns ord när projektet Individuell Tävlingsadministration (IndTA) driftsattes förra året under ledning av Candidator. De som ligger bakom initiativet är idrottsförbunden inom cykel, skidskytte, skyttesport och konståkning. Sedan projektets start har Svenska Islandshästförbundet anslutit sig och nu är även Svenska Gymnastikförbundet på väg in, då IndTA är IT-stödet de behöver för att uppnå förenklad administration i alla nivåer.

» Läs mer
2017-11-08

Vi ses på Make IT Together

Orango är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem och en av våra samarbetspartners. Den 16-17 november ordnar Orango sitt kundevent Make IT Together, en mässa utöver det vanliga och vi på Candidator har äran att vara med.

» Läs mer
2017-09-14

Candidator är lanseringspartner för Azure Stack i Europa, Mellanöstern och Afrika

Tillsammans med DELL EMC och Microsoft erbjuder nu Candidator som en av de första partner i Europa, Azure Stack på den nordiska marknaden. Med Azure Stack från Candidator kommer driften att hanteras med högsta säkerhet i en tier 3 och PCI certifierad hall.

» Läs mer
2017-09-07

Ali Dia drar igång avdelning inom mobiltelefoni

Låt oss presentera Ali Dia som börjat hos oss på Candidator som ansvarig för mobiltelefoni. Detta innebär att vi breddar våra tjänster ytterligare och kompletterar vår telefoni med det mobila området. Efter stor efterfrågan från er kunder är vi glada att Ali Dia är här och levererar det bästa inom abonnemang, mobiltelefoner och service.

» Läs mer
2017-09-05

Öresundsregionen är en marknad med snabb tillväxt och stor potential

Candidator är ett snabbväxande IT-företag med fokus på kundnytta och tillväxt genom expansion och utveckling av service och tjänster. Nu satsar man offensivt i Öresundsregionen med kontor i Malmö.

» Läs mer
2017-06-15

REAC väljer Candidator som total IT-leverantör

REAC utvecklar, tillverkar och säljer elektriska linjära ställdon, lyft- och tiltsystem, samt kontrollsystem till den globala medtech industrin. Kunderna återfinns framförallt inom medicinsk rehabilitering, där REAC är underleverantör till flertalet av de större tillverkarna av elektriska rullstolar.

» Läs mer
2017-05-18

iShield stoppar WannaCry Ransomware-viruset

Candidators iShield-tjänst med flera säkerhetslager står emot det senaste WannaCry Ransomware-viruset som uppdagades fredagen 12e maj. Viruset har spridits globalt och drabbat tusentals användare och organisationer världen över.

» Läs mer
2017-04-25

Mitt första möte med Microsoft Surface Hub – A true love story

Jag är VD på Candidator AB sedan knappt fyra år. Vi har kontor i storstadsregionerna i Sverige och Norge samt vårt huvudkontor i Alingsås strax utanför Göteborg. Själv bor jag i Stockholm. Vi har knappt 300 medarbetare på våra kontor, så mitt arbete innebär väldigt mycket resor. Jag har använt Skype och telefonkonferenser i många år, men alltid känt att ett möte där alla är samlade ger mer än ett via Skype eller telefonkonferens. Inte alltid faktamässigt, men man missar det enkla samarbetet och inte minst det personliga mötet. Och ibland strular tekniken, och starten på mötet blir inte bra.

» Läs mer
2017-04-19

IT-organisationers utmaningar och Candidators lösning på dem

Svenska verksamheters samlade IT-budget beräknas öka svagt under 2017 jämfört med föregående år. En tilltagande inflationstakt innebär att IT-budgetarna står still i realvärde. Därmed fortsätter kraven på ökad produktivitet per spenderad IT-krona.

» Läs mer
2017-03-30

Candidator fördjupar samarbete med Microsoft

Candidator har i över 10 år haft ett nära partnerskap med Microsoft och har framgångsrikt matchat kundernas affärsbehov med smarta IT-lösningar och tjänster. Flera av Candidators populära tjänster bygger på Microsofts komponenter, med hög kvalitet och tillgänglighet. Exempel på tjänster är iSQL - Databasdrift som tjänst och iRecovery – Disaster Recovery i Microsoft Azure.

» Läs mer
2017-03-17

Orango och Candidator i strategiskt moln-samarbete

Orango AB är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem med drygt 110 anställda och över 130 miljoner i årsomsättning. Genom Orangos kunskap och förmåga att välja rätt lösningar hjälper de sina kunder att lyckas. Orango toppar Radars stora kvalitetsgranskning 2016 som en leverantör som skapar operativa, taktiska och strategiska värden för sina kunder.

» Läs mer
2017-03-13

Webinar – Disaster Recovery och katastrofåterställning som tjänst

Välkomna till ett intressant informationspass med Candidator och Microsoft!

» Läs mer
2017-03-09

Candidator har utsetts som IT-partner i projektet "Förbifart Stockholm"

Candidator har utsetts som IT-partner till ett av de stora infrastrukturella byggprojekten inom det jättelika projektet ”Förbifart Stockholm” som upphandlas av Trafikverket och tilldelats Lovön Samverkan AB som är ett joint venture mellan 2 stora Italienska bolag.

» Läs mer
2017-01-12

Candidator utvecklar åt Bris

Bris, Barnens rätt i samhället, har krokat arm med Alingsåsföretaget Candidator. Tillsammans ska de nu utveckla en helt ny digital miljö för den ideella organisationen.

» Läs mer
2016-11-10

Svenska mästarna Frölunda HC väljer Candidator som IT-leverantör

Svenska mästarna i ishockey, Frölunda HC, har valt Candidator som ny IT-leverantör.

» Läs mer
2016-09-21

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling outsourcar IT till Candidator

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har valt Candidator som leverantör av en mobil IT plattform, service desk samt drift av centrala och lokala IT- och telefonisystem. Avtalet är treårigt med option på förlängning.

» Läs mer
2016-09-06

Candidator förvärvar Netit AS i Oslo

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Under 2015 etablerades också ett kontor i Malmö. Candidator-koncernen har nu en omsättningstakt på drygt 325 MSEK och är drygt 220 anställda.

» Läs mer
2016-08-22

Candidator utser Per Melin som ny regionchef i Stockholm

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse.

» Läs mer
2016-05-18

IT-Partnering i praktiken: revolutionerar svensk idrott

Fem specialförbund inom svensk idrott tröttnade på undermåliga IT-system och tidskrävande manuella arbetsuppgifter. De gick samman och tog fram en gemensam kravspec, i nära partnerskap med IT-bolaget Candidator. Skidskytte, skyttesport och cykling var först ut med att rulla ut systemet. ”Detta kommer att revolutionera svensk idrott och visar att vi kan vara lika professionella när det gäller hur vi sköter vår verksamhet som hur vi sköter det sportsliga uppdraget”, säger Lena Alfvén som är generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

» Läs mer
2016-05-12

Swegon AB väljer Candidator som IT-leverantör

Swegon levererar komponenter och genomtänkta systemlösningar som skapar bra inomhusklimat och bidrar med avsevärda energibesparingar för alla typer av byggnader.

» Läs mer
2016-04-27

IT-partnering i praktiken

Sätt alla IT-leverantörer i samma rum och se vad som händer. Då blir det inte lika lätt att skylla på varandra och istället börjar man prata om hur kundens verksamhet kan bli bättre. Det hävdar Stadmissionens IT-chef Mona Ekesryd som nu valt att börja arbeta enligt Candidators IT-partneringmodell.

» Läs mer
2016-04-15

Alla vinner på partnerskap

Många av dagens outsourcing-avtal är rigida och skapar små utrymmen för innovationer och förbättringar av kundens verksamhet. Det hävdar Candidators styrelseordförande Ronny Roos som istället efterlyser ett partnerskap mellan kunder och leverantörer.

» Läs mer
2016-02-10

Carl-Johan Osvald tillträder som ny Regionchef för Candidator i Göteborg.

Carl-Johan har 20 års erfarenhet av outsourcing från flera olika bolag och han har haft en rad ledande positioner inom bland annat Telenor Comma, Dimension och Axians, fd Qbranch.

» Läs mer
2016-02-04

Eton väljer Candidator som IT-leverantör

Eton är ett erkänt och klassiskt svenskt skjortmärke med en lång historia. Det grundades 1928 av Annie och David Pettersson i Gånghester, strax utanför Borås. Namnet Eton hämtades från det anrika Eton College som bäst tycktes spegla skjortornas egenskaper, nämligen design och främst kvalitet.

» Läs mer
2015-12-15

Candidator satsar även i Sydsverige

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Nu befäster Candidator sin närvaro i södra Sverige genom att öppna ett kontor på Arlövsvägen 10 i Malmö den 1/12 2015.

» Läs mer
2015-09-21

Candidator fördjupar samarbetet med Microsoft och blir medlem i Microsoft Cloud OS Network och har fått Cloud Solution Partner-status

Microsoft har bildat Cloud OS Network (COSN), som är en global grupp av utvalda tjänstleverantörer som har ett nära samarbete med Microsoft för att erbjuda sina kunder Azure-aktiverade hybridmolnlösningar. I Sverige finns ett 10-tal leverantörer utvalda.

» Läs mer
2015-06-02

Akademibokhandeln väljer Candidator som IT-drift och telefonileverantör

Akademibokhandeln är den marknadsledande bokhandelskedjan i Sverige med ca 125 butiker (centralägda och franchise) spridda över hela landet. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder sig Akademibokhandeln till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Nätbokhandeln Bokus är ett dotterbolag till Akademibokhandeln.

» Läs mer
2015-05-26

Protan AS väljer Candidator som IT-driftleverantör

Industrikoncernen Protan lägger ut IT-driften på Candidator. Protan är världsledande inom membranteknologi och har 650 anställda och försäljning i över 15 länder.

» Läs mer
2015-03-05

Erlandsson Bygg väljer Candidator som IT-driftleverantör

Erlandsson Byggs verksamhet består av samverkansentreprenader, traditionella byggentreprenader och byggservice som om- och nybyggnader med total- och generalentreprenader. Deras kunder finns inom stat, kommun, försäkringsbolag och privata fastighetsägare.

» Läs mer
2015-02-20

Öhlins Racing väljer Candidator som IT-drifts och telefoni-leverantör

Öhlins Racing AB är en av världens ledande tillverkare av avancerad stötdämpningsteknologi.

» Läs mer
2014-12-12

Candidator förvärvar Knowit Services i Norge och Sverige

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Nu tas nästa steg mot visionen genom att Candidator förvärvar samtliga aktier i Knowit Services AS med dotterbolag i Norge och Knowit Services AB i Sverige, samt ett drygt 50 % ägande i en modern driftshall i Bergen.

» Läs mer
2014-11-28

KA Lundbladh väljer Candidator och Knowit som leverantörer i ett fruktsamt samarbete

KA Lundbladh är ett privatägt, kedjeoberoende importföretag av frukt och grönt. Verksamheten bedrivs i Helsingborg och Malmö och kan med ett rikstäckande transportnät erbjuda dagliga leveranser. KA Lundbladh har levererat frukt och grönt till grossister, stormarknader och butiker i över 80 år med service och kvalitet i fokus.

» Läs mer
2014-10-23

Candidator öppnar kontor i Malmö

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Efter förvärvet av Appnet i Stockholm i våras tas nu nästa steg mot visionen. Candidator öppnar kontor på Baltzarsgatan i Malmö den 1/11 2014.

» Läs mer
2014-09-08

Tengbom har valt Candidator som IT-leverantör

Candidator har tecknat ett samarbetsavtal med Tengbom avseende all sin IT-infrastruktur, IT-drift, service och support.

» Läs mer
2014-05-30

Candidator på TechDays i Stockholm

Kistamässan Stockholm 19–20 november 2014

» Läs mer
2014-05-27

SM-guld till Alingsås HK i Malmö

I lördags avgjordes SM-finalen i handboll inför 10 000 åskådare i Malmö Arena. Efter en hård och tät match stod tillslut Alingsås HK som vinnare.

» Läs mer
2014-05-26

Candidators driftshallar är auktoriserade att hantera betalkortsdata

PCI-DSS-certifiering för hallarna är klar.

» Läs mer
2014-05-22

Mikael Aggefors spelar SM-final i Malmö

Nu på lördag spelar Mikael Aggefors SM-final i handboll efter att Alingsås HK besegrat Eskilstuna GUIF i en tät och omdiskuterat semifinal-serie.

» Läs mer
2014-05-14

Göteborg City Airport valde integrerad telefonilösning från Candidator

Candidators telefonilösning iSpeak skördar nya framgångar. Denna gång är det Göteborg City Airport som valt att implementera Candidators telefonilösning med integration till Lync och Exchange.

» Läs mer
2014-04-22

Appnet byter namn till Candidator i Stockholm

Candidators förvärv av Appnet AB är nu fullbordat. Vi byter nu namn på Appnet AB till Candidator i Stockholm AB.

» Läs mer
2014-04-14

Candidator har tecknat avtal med Cood Investment

Avtalet innebär att Candidator skall hjälpa framförallt Cood Investments dotterbolag First Camp Scandinavia AB med drift av deras IT lösning. Lösningen innebär driftansvar mot ca 15 siter och upp mot 400 användare.

» Läs mer
2014-04-09

Candidator går in som tjänsteleverantör i Stadsnätet

Då Alingsås Energi under våren och sommaren slutar agera internetleverantör kan Candidator stolt presentera att vi gått in som tjänsteleverantör i stadsnätet.

» Läs mer
2014-03-27

Bording AB och Pålsboda förlänger sitt driftavtal med Candidator

Bording AB i Borås och Pålsboda har i dagarna valt att förlänga sitt driftavtal med Candidator. Stor ära i detta är givetvis Klas Stockhem som hela tiden ser till att kunden är nöjd.

» Läs mer
2014-03-03

Candidator förvärvar samtliga aktier i Stockholmsbaserade Appnet AB

Den 1 april 2014 förvärvar Candidator AB samtliga aktier i Appnet AB och etablerar därigenom ett kontor i Stockholm.

» Läs mer
2014-02-27

Candidator på IT-SOLUTIONS EXPO 2014

Candidator kommer vara med på IT-SOLUTIONS EXPO 2014, 2–3 april vid monter AO3:05. Besök oss gärna.

» Läs mer
2014-02-03

Santa Maria valde Candidators telefonilösning iSpeak

I hård konkurrens med flera stora telefonijättar valde krydd- och smak-företaget Santa Maria att implementera Candidators telefonilösning iSpeak vid sina kontor i Sverige.

» Läs mer
2014-01-15

Johan Wilhelmsson ny försäljningschef

Den 6 mars tillträder Johan Wilhelmsson som ny försäljningschef för Candidator.

» Läs mer
2013-11-21

Årets Cisco Collaboration Partner of the Year 2013

Candidator AB har blivit utnämnd till Cisco Collaboration Partner of the Year 2013.

» Läs mer
2013-10-19

Candidator delaktig i tillkännagivelsen av årets Nobelpristagare

Candidator driftar Nobelprisets hemsida www.nobelprize.org tillsammans med HiQ och Microsoft.

» Läs mer
2013-10-01

Johan de Verdier ny VD för Candidator AB

Johan de Verdier tillträder som ny VD för Candidator den 1 oktober.

» Läs mer
2013-07-01

Sobro investerar i Candidator

Sobro AB ägs av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg som även är ägare i Ratos, Söderberg & Partners, Scandinavian Photo, NCS Colour, Nordomatic och Tengbom.

» Läs mer
2013-05-24

Mikael tar plats mellan stolparna i landslaget

Till vardags växlar Mikael Aggefors arbetet som webbutvecklare på Candidator med att vara förstemålvakt i Alingsås handbollsklubb. Mikaels fina insatser i handbollen har lett till att han nu får chansen att vakta Sveriges mål i samband med en träningsturnering i Norge 4-6 juni.

» Läs mer
2013-04-25

Tips för att undvika spam

Antalet skräpmail/spam ökar lavinartat hela tiden. Ungefär 90 % av alla mail som skickas inom Sverige är spam. För att minska antalet spam i er inbox finns det enkla åtgärder ni kan utföra.

» Läs mer
2013-04-25

Endorfin väljer Candidators IT och telefonilösningar

Det i särklass största gymmet i Lerums kommun är Endorfin. Företaget satsar stort på framtiden och vi är tacksamma att de har valt oss som leverantör av IT och telefoni.

» Läs mer
2013-04-25

iRoute – när ni vill ha både hängslen och livrem

Många företag är väldigt sårbara om det skulle uppstå ett avbrott på internetförbindelsen. System och serverlösningar ligger idag ofta på en annan plats än där du själv sitter. Dessa nya tjänster har gjort oss väldigt flexibla och effektiva, men samtidigt väldigt sårbara om ett avbrott på internetförbindelsen skulle uppstå. Candidator har tagit fram en tjänst som heter iRoute som kan rädda er vid dessa situationer.

» Läs mer
2013-02-12

iExchange – det stora e-postsystemet för det lilla företaget

För mindre företag kan det vara för kostsamt att köpa en egen mailserver med allt som tillkommer med hårdvara, installation och licenser mm. Candidator har därför tagit fram en e-posttjänst som heter iExchange som är anpassad för mindre/medelstora företag. För en låg, fast månadskostnad får ni tillgång till ett modernt e-postsystem med mängder av smarta funktioner.

» Läs mer
2013-02-12

Candidator levererar IT och telefoni till AB Derma

AB Derma har valt att satsa på Candidators IT-lösningar som bl. a innehåller en terminalserver och vår e-posttjänst iExchange. Utöver detta så har de även valt vår telefonitjänst iSpeak med MEX-koppling (mobil anknytning).

» Läs mer
2013-02-12

iLync – framtidens kommunikationsverktyg

Med Candidators tjänst iLync kan du och dina medarbetare kommunicera med varandra oavsett var ni befinner er. Du kan enkelt se om dina kollegor finns tillgängliga och göra korta avstämningar med dem. Det finns olika alternativ för hur ni kan kontakta varandra via iLync, exempelvis chatt, e-post, den integrerade telefonfunktionen eller videosamtal. Med den här tjänsten blir era fasta telefoner överflödiga eftersom ni istället ringer med iLync.

» Läs mer
2012-12-21

Ny hemsida för Alingsås Tunnplåtscenter

Under december månad har Candidator, i samarbete med svenssonmolin, utvecklat en hemsida för Alingsås Tunnplåtscenter.

» Läs mer
2012-12-17

Kom och träffa oss på IT INNOVATIONS EXPO 2013

Den 22-23 januari kommer Candidator att ställa ut på IT INNOVATIONS EXPO som hålls på Svenska Mässan i Göteborg. Kom gärna förbi vår monter C04:14 så berättar vi mer om vilka tjänster vi kan erbjuda er.

» Läs mer
2012-11-26

iHandle – administration av företagets mobiltelefoner

Har ni funderat på hur mycket företagsinformation som finns i era mobiltelefoner? Vad gör ni om er mobiltelefon blir stulen? Vet ni vilka mobiltelefoner som finns inom företaget och vilka som inte längre är i bruk? iHandle kan hjälpa er att hantera dessa problem och situationer på ett smart, säkert och effektivt sätt.

» Läs mer
2012-10-31

Hultafors outsourcar till Candidator

Vi är väldigt tacksamma över förtroendet vi fått från Hultafors Group AB. Avtalet innebär att Candidator kommer ta över driftansvaret för alla servrar och all kommunikation till Hultafors Groups samtliga siter.

» Läs mer
2012-10-31

Nu är Windows 8 här

Microsofts nya operativsystem Windows 8 är nu lanserat. Fylld med nya funktioner och finesser. Frågorna angående Windows 8 är många. Här kommer några av svaren.

» Läs mer
2012-10-31

Interaktiv hemsida för TA Hydronics

Candidator tog i juli över utvecklingen av TA Hydronics hemsida med uppgift att förbättra, utveckla och förnya den.

» Läs mer
2012-08-30

Favorit i repris. Välkomna på frukostseminarium

Välkomna på ett frukostseminarium om framtidens telefoni och kommunikation torsdagen den 18 oktober kl 08.00.

» Läs mer
2012-08-30

Candidator tar över TB-gruppens IT-Drift

Efter en lång upphandling har TB-gruppen valt att flytta sin IT-drift till Candidator.

» Läs mer
2012-08-30

Guide väljer Candidator som helhetsleverantör

Vi är mycket glada över att Guide Revision har valt Candidator som leverantör till både IT-drift och telefoni.

» Läs mer
2012-07-06

Candidator tar över Kemetyls IT-drift

Kemiföretaget Kemetyl har valt att flytta över sin IT-drift och support till Candidator.

» Läs mer
2012-07-06

Caparol väljer Canididators e-posttjänst

Färgexperten Caparol har valt att flytta sin e-post till Candidators e-posttjänst iExchange.

» Läs mer
2012-07-06

Candidator levererar IT-lösning till Safewheel

Safewheel har valt att satsa på Candidators IT-lösningar som bl. a innehåller en terminalserver och e-posttjänsten iExchange.

» Läs mer
2012-06-26

Vi har anställt mer personal

För att vi ska även i framtiden ska kunna leverera bra IT-service till er ”kära kund” har vi nu storsatsat på att anställa nya medarbetare inom Candidators olika tjänsteområden. Det senaste halvåret har vi anställt 14 personer.

» Läs mer
2012-04-26

Nya hemsidor under 2012

Candidator har under våren 2012 levererat ett flertal nya hemsidor till både befintliga och nya kunder. Vi är ett av få företag i Sverige som kan erbjuda helhetslösningar från utveckling och design till drift och underhåll.

» Läs mer
2012-04-25

Prestigeorder till Candidator

Candidator tog nyligen hem en betydelsefull order då man tecknade avtal med en av Kinas största driftleverantörer Wicresoft. Avtalet omfattar bland annat hosting av New Wave Groups affärssystem.

» Läs mer