Tips för att undvika spam

Antalet skräpmail/spam ökar lavinartat hela tiden. Ungefär 90 % av alla mail som skickas inom Sverige är spam. För att minska antalet spam i er inbox finns det enkla åtgärder ni kan utföra.

Det viktigaste är att okända personer inte får reda på er e-postadress. Detta innefattar alla webbsidor, företag, postorderföretag och virtuella gratulationskort mm. Se till att er e-postadress aldrig förekommer på en webbsida eller i ett diskussionsforum. Om möjligt undvik att lägga ut era e-postadresser på er hemsida. Idag är det vanligt med robotar som söker av webben efter e-postadresser. På er hemsida är det bättre att använda er av ett kontaktformulär där ni kan bli kontaktade.

Skaffa en privat e-postadress om ni inte redan har det. Detta konto behöver ni inte vara lika rädd om och använd istället detta på internetsidor och diskussionsforum mm.

Skulle det vara så att ni ändå får mycket spam är det inte så mycket att göra mer än att nyttja ett spamfilter.

Om ni inte har ett spamfilter eller inte är nöjda med ert befintliga kan Candidator erbjuda er iClean som är ett mycket effektivt spamfilter. Vill ni ha hjälp med att skapa ett kontaktformulär till er hemsida kan vi hjälpa er med detta också.

För mer information kring detta är ni välkomna att höra av er till Joachim Winberg på 0322-671002 alternativt joachim.winberg@candidator.se