Candidator förvärvar samtliga aktier i Stockholmsbaserade Appnet AB

Den 1 april 2014 förvärvar Candidator AB samtliga aktier i Appnet AB och etablerar därigenom ett kontor i Stockholm.

Appnet AB grundades 2001 och har sedan starten framgångsrikt levererat IT-drifttjänster till framför allt studieförbund. Idag har man tre studieförbund, Medborgarskolan, Studieförbundet Vuxenskolan och Studieförbundet Bilda, som viktiga kunder. Huvudkontoret ligger i Täby strax utanför Stockholm..

Candidator är ett framgångsrikt kunskapsföretag som levererar kompletta IT-drift-, telefoni- och outsourcingtjänster till små och medelstora företag på den svenska marknaden under devisen ”Make IT simple”.

”Candidator har en vision om att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse, och detta förvärv är ett steg mot att uppfylla den visionen”, säger Ronny Roos, styrelseordförande i Candidator.

”Appnet är ett mycket välskött företag med mycket nöjda kunder och medarbetare. De har en företagskultur och inställning till kunder som påminner väldigt mycket om vår på Candidator. Jag är därför väldigt glad att vi nu får mycket erfarna medarbetare på Candidators Stockholmskontor. Att sedan några befintliga Candidator-medarbetare i Alingsås flyttar upp till Stockholm gör det hela nästan overkligt bra. Vi är också väldigt glada att få hälsa några av Sveriges mest välkända studieförbund välkomna som kunder till Candidator ”, säger Johan de Verdier, VD för Candidator.

Appnets ägare Robert Malmberg kommenterar: ”Appnet har kommit till en punkt där det naturliga steget för att kunna utveckla och leverera ännu bättre kvalitet är att ingå i en större organisation. Det känns därför fantastiskt bra att vi kommit överens med Candidator om att bli en del av det bolaget och jag är helt säker på att såväl kunder som medarbetare kommer att se ett stort mervärde av denna överenskommelse. Jag själv ser mycket fram emot att vara delaktig i Candidators framtida resa.”

Robert Malmberg kommer att vara ansvarig för Candidator i Stockholm och ingå i Candidators ledningsgrupp.

Visa pressmeddelande