Candidators driftshallar är auktoriserade att hantera betalkortsdata

PCI-DSS-certifiering för hallarna är klar.

PCI DSS-standarden, en internationell certifiering som har skapats för att förebygga bedrägerier med kreditkort enligt krav som de ledande kreditkortsleverantörerna Visa, MasterCard och American Express ställer på säkerhet. Numera hanteras innehållet i standarden av PCI Security Standards Council och omfattar alla verksamheter som innehar kortdata.

PCI DSS omfattar över 300 krav som är obligatoriska för alla företag och organisationer som på något sätt hanterar betalkortsinformation genom att spara, överföra eller hantera den i sin miljö.

PCI DSS är den mest tydliga och påtagliga standarden när det gäller säkerhet, säger Christer Johannesson, teknik och driftschef på Candidator. PCI DSS kräver att bolaget har en viss uppsättning säkerhetsåtgärder för att bli godkänd, allt för att skydda kundernas information.

Det har varit ett omfattande arbete att få den formella PCI DSS certifieringen. Detta kommer alla våra kunder till nytta, och självklart allra mest dem som har eller planerar att ha finansiella transaktioner med betalkort. Detta är ytterligare ett steg för oss att ge alla våra kunder en overkligt bra kundupplevelse som är vår vision, säger Johan de Verdier, VD på Candidator.

Visa pressmeddelande