Göteborg City Airport valde integrerad telefonilösning från Candidator

Candidators telefonilösning iSpeak skördar nya framgångar. Denna gång är det Göteborg City Airport som valt att implementera Candidators telefonilösning med integration till Lync och Exchange.

Göteborg City Airport ägs av AB Volvo, Göteborgs Stad och Swedavia AB. Flygplatsen erbjuder reguljärt lågprisflyg till många populära destinationer i Europa. Det förekommer även företagsflyg, affärsflyg samt en rad samhällsnyttiga verksamheter, t ex ambulansflyg, kustbevakning, polisflyg samt utbildning till privat- och trafikflygcertifikat.

Göteborg City Airport ligger i Säve, knappt 15 km från Göteborgs centrum och har under flera år varit en av Sveriges snabbast växande flygplatser. I år räknar de med att närmare 860 000 passagerare reser till och från flygplatsen. Ett 50-tal flygplan och helikoptrar är stationerade där.

iSpeak är Candidators operatörsoberoende och flexibla telefonilösning med tjänster som växel-system, fasta anknytningar, mobila anknytningar med MEX och telefonist.

Candidator har fått förtroendet att leverera denna telefonitjänst iSpeak med integration mot Lync och Exchange till Göteborg City Airport. Lösningen ger användarna möjlighet att välja om man vill ringa med Lync, Mobilanknytning MEX eller med fast telefon beroende på var och hur man arbetar. Vidare levereras hänvisningssystem med koppling mot Exchange och en PC-baserad telefonistplats. All Exchange-drift sköts också av Candidator.

– Med iSpeak får Göteborg City Airport en driftsäker telefoni med redundans via Candidators toppmoderna datahallar, helt integrerad med Lync och Exchange, som också driftas av oss, kommenterar Anders Johansson, iSpeak-ansvarig på Candidator AB.

– Operatörsoberoende högkvalitativ helhetslösning i kombination med integration med Lync och Exchange till en mycket attraktiv kostnadsnivå fällde avgörande i valet av leverantör, säger Anders Persson, inköpare och Anders Krantz, IT-chef på Göteborg City Airport.

– Vi har högtflygande planer för Candidator, så att få en kund som Göteborg City Airport är vi mycket tacksamma för och det känns overkligt bra, säger Johan de Verdier, VD för Candidator AB.

Visa pressmeddelande