Mikael Aggefors spelar SM-final i Malmö

Mikael Aggefors spelar SM-final i Malmö

Nu på lördag spelar Mikael Aggefors SM-final i handboll efter att Alingsås HK besegrat Eskilstuna GUIF i en tät och omdiskuterat semifinal-serie.Inför finalen som avgörs i Malmö Arena ville vi passa på att ställa ett par frågor till honom.

Hur hanterar man pressen kring en så avgörande match?
- Det enda jag kan påverka är att rädda bollarna. Självklart står det mer på spel på lördag än i andra matcher, men det enda jag kan göra är att göra samma sak som vanligt och bidra med det jag kan.

Hur ser förberedelserna ut inför finalen?
- Jag har försökt att inte tänka så mycket på finalen under veckan. Jag har istället försökt att sysselsätta mig med andra, icke handbollsrelaterade saker som tex. måla huset och göra mitt jobb här på Candidator.

Hur mycket anpassar man spelet mot motståndet?
- Det blir ett antal timmar videogenomgång för att gå igenom hur just Lugi spelar. Jag måste ju anpassa mig mer mot motståndet då jag behöver veta vart skotten kommer. I övrigt har vi finslipat detaljer samt en del rehab efter den tuffa semifinal-serien.

Hur ser dygnet innan finalen ut?
- Vi åker ner till Malmö på fredag förmiddag, checkar in på hotellet och börjar ladda inför finalen. Vi ska försöka att inte frångå de rutiner vi brukar ha inför varje match.

Det innebär ett träningspass i Malmö Arena för att känna på hallen samt matchgenomgång.

- På lördagen börjar vi med frukost och efter det en promenad tillsammans med laget. Vi fortsätter med lite fritid och sen blir det lunch lagom innan match.

Mikael berättar också att han alltid spelar FIFA på tv-spelet inför varje match, och självklart kommer tv-spelet följa med ner till Malmö.

Förbereder man sig på något speciellt sätt inför en förlust?
- Vi har gjort det bättre än förra året redan, nu när vi inte har några förväntningar på oss känns det lättare. Experterna tippade oss på åttonde plats i Elitserien och jag tror ingen hade förmodat att vi skulle gå så långt som vi har gjort.

Mikael avslutar med den gamla klyschan, det är bara handboll, solen går upp på söndag hur det än går.

Eftersom vi på Candidator strävar efter att förmedla overkligt bra upplevelser så rekommenderar vi att ni tittar på finalen som sänds på SVT på lördag 24/5 kl 16:45.

Vi på Candidator önskar laget lycka till och hoppas att vi har en svenska mästare på kontoret på måndag.