Öhlins Racing väljer Candidator som IT-drifts och telefoni-leverantör

Öhlins Racing AB är en av världens ledande tillverkare av avancerad stötdämpningsteknologi.

Stötdämpare, styrdämpare och framgafflar för motorcyklar, bilar och fyrhjulingar utvecklas och tillverkas i Upplands Väsby utanför Stockholm och över 200 internationella titlar på två och fyra hjul har vunnits med hjälp av Öhlins produkter. Öhlins ägs idag av grundaren Kenth Öhlin och har växt till över 230 anställda och är via ett globalt distributörsnät representerat i över 50 länder.

Öhlins Racing har varit en viktig del av motorsportindustrin i över 30 år och fokus har från start varit på service och support, hela vägen från internationell racing på toppnivå ner till lokala mästerskap i över 50 länder.Öhlins filosofi har alltid varit att leverera till eftermarknaden, vara en viktig OEM partner och en viktig leverantör av avancerad teknologi till racingteam. Öhlins är engagerade och hängivna att överträffa deras kunders förväntningar var de än är i världen.

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge och har nu en omsättningstakt på knappt 250 MSEK.

I hård konkurrens har Öhlins valt Candidator som leverantör av IT-drift och telefoni med de närmaste tre åren. Överflyttning av IT-miljön från Öhlins till Candidator har redan påbörjats.

”Då Öhlins Racing AB vuxit kraftigt de senaste 5 åren och dessutom nu finns representerade med egna dotterbolag i Thailand, USA och Tyskland har vi sett över vår IT-drift & telefoni och valt mellan en kraftigt förstärkt intern IT funktion eller en totalt outsourcad miljö. När vi under den översynen kom i kontakt med Candidator och förstod deras verksamhet och kvaliteter blev valet relativt enkelt och vi valde alltså att teckna avtal om en total outsourcing av dessa tjänster”, säger Henrik Johanson, Senior Vice President, på Öhlins Racing AB.

”Att få förtroendet att få hantera IT och telefoni från ett världsberömt bolag som Öhlins Racing är fantastiskt! Vi är enormt stolta och kommer göra vårt allra bästa för att motsvara förväntningarna. Precis som Öhlins har vi höga ambitioner vad gäller att leverera en mycket bra kundupplevelse. Att dessutom vinna denna affär i stentuff konkurrens hos en kund som lever i tävlingsvärlden känns nästan overkligt bra”, säger Johan de Verdier, VD för Candidator.

 

Visa pressmeddelande