Protan AS väljer Candidator som IT-driftleverantör

Industrikoncernen Protan lägger ut IT-driften på Candidator. Protan är världsledande inom membranteknologi och har 650 anställda och försäljning i över 15 länder.

Efter uppköpet av Bergenbaserade Knowit Services kungjorde IT-driftföretaget Candidator sina nordiska ambitioner och en offensiv på den norska marknaden. Industrikoncernen Protan har nu skrivit på ett treårigt avtal med Candidator.

– Vi väljer nu att gå från intern till extern IT-drift. Avtalet omfattar driften av alla system – även de mest kritiska som styr vår produktion, säger CIO Vidar Bakken på Protan.
Protan har över 650 anställda och försäljning i 15 länder och en total omsättning på över 1,2 miljarder NOK. Protan är en norsk industrikoncern som är världsledande inom membranteknologi. Företaget tillverkar membran, takbeläggningar, flexibla ventilationsrör och tekniska textilier.

– Vi är mycket nöjda över att Protan har valt oss som samarbetspartner. Genom att överlåta den operationella IT-driften till oss är vi övertygade om att företaget kommer att lyckas med sin målsättning att frigöra resurser till mer verksamhetsnära uppgifter, säger Lars Solbakken, VD för Candidator Norge.

– För Candidator är denna affär en viktig milstolpe då vi nu ser effekten av att finnas i både Norge och Sverige. Att få en så namnkunnig och professionell kund som Protan, där vi på Candidator tar det bästa från både Norge och Sverige är nästan overkligt bra., säger Johan de Verdier, koncernchef för Candidator.

Om Protan

  • Norskägd industrikoncern med 650 anställda.
  • 4 produktionsställen och huvudkontor i Drammen.
  • Specialiserad på produktion och försäljning av tak och membran. Skräddarsyr också ventilationssystem till gruvor och tunnlar. Protan är Norges största takentreprenör.
  • Etablerades 1939
  • Omsatte närmare 1,2 miljarder NOK 2014

 

Visa pressmeddelandet