Candidator förvärvar Netit AS i Oslo

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Under 2015 etablerades också ett kontor i Malmö. Candidator-koncernen har nu en omsättningstakt på drygt 325 MSEK och är drygt 220 anställda.

För att förstärka vår leveranskapacitet och ytterligare öka expansionstakten i Osloregionen har Candidator förvärvat samtliga aktier i IT-bolaget Netit AS.

Netit erbjuder sina c:a 130 kunder alltifrån IT-drift, kommunikation och övervakning till support och försäljning av hård- och mjukvara. Netit har levererat IT-driftstjänster på den norska marknaden i 17 år, och erbjuder sina kunder en totalleverans av IT-tjänster. Ketil Augustson, VD för Netit AS, blir nu regionchef för Candidator i Oslo.

– När vi nu blir en del av Candidator förstärker vi vår leveransförmåga till våra kunder, säger Ketil Augustsen, VD för Netit AS. Vi kan nu erbjuda IT-driftstjänster från fyra olika driftshallar i kombination med publika molntjänster. Dessutom har vi 220 IT-specialister i ryggen när våra kunder så behöver.

– Tillsammmans med Netit har vi nu möjligheten att erbjuda en ännu bredare IT-leverans till kunder i Olso-regionen, och vi kommer kunna ta ett totalansvar rörande IT-drift för kunder i och runt Oslo, säger Lars Solbakken, VD för Candidator AS i Norge.

– Vi är mycket glada över att vi kommit överens med Netit. Vi får nu en kraftigt förstärkt närvaro i Oslo-regionen. Vi hälsar alla nya medarbetare och kunder hjärtligt välkomna till Candidator. Det känns nästan overkligt bra, säger Johan de Verdier, koncernchef för Candidator.

 

Visa pressmeddelande