Länsförsäkringar Fastighetsförmedling outsourcar IT till Candidator

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har valt Candidator som leverantör av en mobil IT plattform, service desk samt drift av centrala och lokala IT- och telefonisystem. Avtalet är treårigt med option på förlängning.

Det främsta målet med lösningen från Candidator är att erbjuda LFF’s medarbetare ökad flexibilitet och mobilitet i det dagliga arbetet, vilket i sin tur ska ge högre servicegrad och kundnöjdhet hos LFF’s kunder. 

– Genom att vi samlat ansvaret för all användarsupport, IT-infrastruktur och telefoni i en skräddarsydd lösning hos Candidator har vi uppnått både förbättrad service till vår rikstäckande organisation samtidigt som vi får en ökad effektivitet, säger Roger Ronland, IT chef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling AB.

– Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är en mycket viktig kund för oss, säger Paul Skarin, regionchef på Candidator Syd. Vi gör vårt yttersta för att LFF ska nå sina mål gällande ökad effektivitet genom att supportera och kontinuerligt vidareutveckla LFF’s mobila IT-plattform. 

– Vi är mycket glada över att få hälsa Länsförsäkringar Fastighetsförmedling välkommen som ny kund! Det är ett mycket välrenommerat bolag med en spännande utvecklingsplan. Affären är ytterligare ett bevis på att Candidators koncept för mobilitet och support av decentraliserade organisationer är mycket starkt säger Johan de Verdier, VD för Candidator.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling (LFF) är en rikstäckande fastighetsmäklare med sina 160 kontor från Ystad i syd till Arvidsjaur i norr. LFF är Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare och fick nyligen utmärkelsen som Sveriges bästa företag i fastighetsmäklarbranschen. LFF erbjuder sina kunder många innovativa lösningar men den främsta framgångsfaktorn är sannolikt närheten till sina kunder och kunskapen om den lokala marknaden.

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Under 2015 etablerades också ett kontor i Malmö. Candidator-koncernen har nu en omsättningstakt på drygt 325 MSEK och är drygt 230 anställda.

 

Visa pressmeddelande