Svenska mästarna Frölunda HC väljer Candidator som IT-leverantör

Svenska mästarna i ishockey, Frölunda HC, har valt Candidator som ny IT-leverantör.

Frölunda HC – som vann fjärde SM-guldet 2016 – är en av de tunga pjäserna inom svensk ishockey med en supporterbas inte bara i Göteborg utan i hela Västsverige. Säsongen 2015/2016 omsatte föreningen 122 miljoner kronor och publiksnittet (det bästa i SHL) låg på 9300.

Frölunda HC har under 2000-talet utvecklats till en av de bästa utbildningsmiljöerna överhuvudtaget för unga ishockeyspelare och under årens lopp har ett 70-tal FHC-fostrade spelare tingats i den årliga NHL-draften – en fantastisk siffra och ett tydligt bevis på den höga kvaliteten på verksamheten i Frölunda Academy.

Frölunda HC har nu valt Candidator som leverantör av totalt serverdrift, Internet-förbindelser mellan Frölunda Campus och Scandinavium, en trådlös nätverkstjänst, domänhantering och användarsupport.

– Vår förening har gjort ett stort omtag för att möta behovet av digital informationsutbyte både internt och externt. Vår nya digitala plattform kräver en stabil och aktiv partner och vi är mycket nöjda med valet av Candidator som IT-leverantör till föreningen säger Hans Svensson, IT chef på Frölunda HC.

– Vi är mycket glada och stolta att få Frölunda HC som ny kund! Vi har många medarbetare som noga följer Frölundas framgångar. Som bolag älskar vi att vinna både befintliga och nya kunders förtroende varje dag, så att få svenska mästarna i ishockey som kund är nästan overkligt. Vi skall göra vad vi kan för att hjälpa Frölunda HC till nya framgångar, säger Johan de Verdier, VD för Candidator.

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Under 2015 etablerades också ett kontor i Malmö. I augusti 2016 förvärvades Netit AS i Oslo. Candidator-koncernen har nu en omsättningstakt på drygt 400 MSEK och är drygt 230 anställda.

 

Pressmeddelande