Pressmeddelande: IndTA är systemet som minskar idrottsförbundens administration

”Candidator revolutionerar svensk idrott” var Svenska Cykelförbundets dåvarande generalsekreterare Lena Alfvéns ord när projektet Individuell Tävlingsadministration (IndTA) driftsattes förra året under ledning av Candidator. De som ligger bakom initiativet är idrottsförbunden inom cykel, skidskytte, skyttesport och konståkning. Sedan projektets start har Svenska Islandshästförbundet anslutit sig och nu är även Svenska Gymnastikförbundet på väg in, då IndTA är IT-stödet de behöver för att uppnå förenklad administration i alla nivåer.

Därför väljer Gymnastikförbundet att ansluta sig till systemet

Nu är det Svenska Gymnastikförbundet som valt att satsa på verktyget IndTA. Ett av Gymnastikförbundets fokusområden är att förenkla administrationen på alla nivåer. Därför blev intresset stort från Johanna Persson, verksamhetschef på Gymnastikförbundet när hon hörde om IndTA.

Vi strävar efter att ha IT-system som är anpassade efter föreningarnas behov. Tidigare har vi haft ett system som vi överlevt med men inte så mycket mer, det har varit handpåläggning i varje steg. Detta nya system, som är effektivt och rationellt, kommer med stor sannolikhet tas emot med öppna armar av våra föreningar. Nu får vi mer tid till för idrotten, mer tid för gymnastik!” säger Johanna Persson.

 

Effektivare tävlingsadministration under hela processen

”Vi uppskattar att IndTA som underlättar hela tävlingsadministrationen både före, under och efter tävlingar kommer att spara in mycket tid för ett förbund. Nu kan de som slitit med administrativa uppgifter lägga sin tid på att arbeta med framåtriktade aktiviteter som gynnar sin idrott och dess föreningarna. Detta ger helt enkelt mer tid för att driva sin idrott framåt i Sverige. Systemet är även GDPR-säkrat så att förbunden kan känna sig trygga i och med de nya dataskyddskraven som kommer.” säger Jonas Lekman på Candidator.

Candidator är IT-partnern som gjort det hela möjligt och håller i utvecklingen samt driften av IndTA. XLENT är samarbetspartnern som har stått för lösningsdesign och jobbat nära förbunden för att utveckla ett så effektivt system som möjligt. XLENT har på ett föredömligt sätt visat intresse för att stödja svenskt föreningsliv.

 

Projektledare Cecilia Edstam från Skyttesportsförbundet lyfter här fram ett antal funktioner som är kännetecknade för systemet.

  • I IndTA finns en tävlingskalender som samlar alla idrottsförbundets tävlingar på ett snyggt och överskådligt sätt. Nu blir det enkelt för både föreningar och medlemmar att anmäla sig till tävlingar.
  • Du kan betala anmälningsavgiften direkt i systemet. Samarbetspartnern Alektum har gjort det möjligt att den senaste betallösningen på marknaden har kunnat integreras i systemet, och betalningen kan nu ske enkelt och smidigt.
  • Det finns en modell för resultathantering, och tävlingsresultaten presenteras direkt i systemet. Här har du möjlighet att ta fram klasshanteringar, serier och ranking vilket gör att du kan ha koll på hur det går för både dig själv, föreningskompisen och grannen.
  • Alektum har också gjort det möjligt att betala och kontrollera tävlingslicenser i IndTA. Deras betallösning valdes för att den är snäll mot de enskilda verksamheterna, har bra villkor, är kostnadseffektiv och kan med hög flexibilitet anpassas utefter förbundens olika behov.

 

”Två viktiga ingredienser i IndTA är integration och flexibilitet. Systemet kan till exempel integreras med det internationella idrottsförbundet och med försäkringsbolag för att kunna hantera olika försäkringslösningar. Om man vill finns väldigt mycket intelligens i systemet och dess IT öppnar alla möjligheter för att kommunicera med omvärlden. Ta rankingen som du kan hantera direkt i systemet som exempel. Funktionen gör att handläggningstider försvinner och direkt efter helgens tävling finns hela rankingen klart i systemet och du kan se vem som leder din serie. Idrott ska ge energi!” säger Jonas Lekman. Nu är ambitionen att genom det moderna IT-stödet IndTA hjälpa fler förbund att bli effektivare och lägga mindre tid på administration. 

 

Jonas Lekman, Säljare Candidator | 0322 64 31 25 | jonas.lekman@candidator.se

Ladda ner pressmeddelandet som pdf här