Mitt första möte med Microsoft Surface Hub – A true love story

Jag är VD på Candidator AB sedan knappt fyra år. Vi har kontor i storstadsregionerna i Sverige och Norge samt vårt huvudkontor i Alingsås strax utanför Göteborg. Själv bor jag i Stockholm. Vi har knappt 300 medarbetare på våra kontor, så mitt arbete innebär väldigt mycket resor. Jag har använt Skype och telefonkonferenser i många år, men alltid känt att ett möte där alla är samlade ger mer än ett via Skype eller telefonkonferens. Inte alltid faktamässigt, men man missar det enkla samarbetet och inte minst det personliga mötet. Och ibland strular tekniken, och starten på mötet blir inte bra.

Förra hösten var jag tillsammans med några kollegor och kunder på Microsofts Executive Briefing Center i Redmond. Där visades en produkt som kallades MS Surface Hub. Det såg bra ut, och demonstratören visade med sina flinka fingrar massa olika funktioner. Jag tänkte att den verkade intressant, men att en demo alltid är en demo.

För några veckor sedan fick vi så två MS Surface Hubbar till oss på Candidator. En i Stockholm och en i Alingsås. Jag bad en kollega visa mig hur den skall användas. Man kan ju vara lite skeptisk till ny teknik, och jag tänkte för mig själv att den är säkert bra, men troligen krånglig att få igång. Efter en kort introduktion testade jag lite själv, och blev faktiskt riktigt imponerad.

Jag sitter i styrelsen i den svenska delen av IAMCP (International Association of Microsoft Channel Partners), och den dagen skulle vi ha styrelsemöte i våra lokaler i Stockholm. Jag mailade alla deltagare och frågade om någon möjligen skulle deltaga via Skype. Spänd väntan följde, men sedan fick jag ett svar att vår Malmö-baserade styrelseledamot gärna deltog via Skype! Jag skickade omedelbart ut Skype-inbjudan till deltagarna och hubben.

Dagen efter kom alla styrelseledamöter. Jag hade laddat upp alla dokument i OneDrive, så de var lätt åtkomliga via hubben. Jag sade inte så mycket om den, utan efter att tagit en kopp kaffe gick vi in i konferensrummet där hubben är installerad.

Så fort vi kom in i konferensrummet, startade hubben. Jag klickade på Skype-inbjudan och vips, var vår skånska styrelseledamot på en stor bild. Alla i Stockholm började prata. Ljudet tas upp perfekt oavsett var i rummet man befinner sig, och det blev en uppslupen stämning i rummet. Mötet började, och jag laddade upp dokumenten från OneDrive. Vi lade dem i Whiteboarden och började rita, berätta och ändra i dokumenten. Alla deltagarna var helt lyriska. Bilden är perfekt, ljudet är perfekt, responsen är perfekt!! Och så lättanvänd! Inte massa strul som inledning på mötet. Jag visade i Maps, var jag bodde och alla började rita och berätta om trafiksituationen i Stockholm. Till och med det blev roligt. Efter mötet mailade jag alla deltagarna kopior på det vi gjort, hur enkelt som helst. Sedan var det bara att trycka på knappen ”Jag är klar” så görs hubben redo för nästa möte.

Senare på dagen kom jag hem till min familj och berättade om dagens möte. De blev otroligt imponerade av min berättelse och konstaterade att ”nu behöver du ju inte resa mer”. Och som min nioåriga dotter sa: ”Det är ju bra för miljön också! Och så kan vi köpa hund för nu kan du vara hemma mer!!”

Några gånger i mitt liv har jag fått en riktig kärlekshistoria med en teknikpryl. MS Surface Hub är nu en av dem! Den förbättrar mitt liv, både på jobbet och privat! Dessutom är den ju snygg med sin matta yta och dubbla pennor! ;)

Vi på Candidator har nu paketerat en tjänst innehållande MS Surface Hub inkl installation, support, utbildning och drift. Är du intresserad av mer info så kontakta oss på Candidator! Denna lösning skall du inte missa!

Johan DeVerdier,
VD för Candidator