Orango och Candidator i strategiskt moln-samarbete

Orango AB är en av Sveriges främsta specialister på affärssystem med drygt 110 anställda och över 130 miljoner i årsomsättning. Genom Orangos kunskap och förmåga att välja rätt lösningar hjälper de sina kunder att lyckas. Orango toppar Radars stora kvalitetsgranskning 2016 som en leverantör som skapar operativa, taktiska och strategiska värden för sina kunder.

Candidator har som vision att vara en nordisk IT-partner som är erkänd för att leverera en overkligt bra kundupplevelse. Under 2014 har expansion skett i Sverige med fokus på Stockholm och Malmö. Vid årsskiftet 2014/2015 förvärvade Candidator Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Under 2015 etablerades också ett kontor i Malmö. Candidator-koncernen har nu en omsättningstakt på drygt 400 MSEK och är drygt 250 anställda.

– Orango har under senaste åren gått mot i stort sett 100% leveranser i molnmiljöer, och samarbetet med Candidator är nästa steg i den satsningen. Candidator har utmärkt sig genom en service och anpassningsbarhet som gjorde att samarbetet kändes väldigt naturligt, säger Daniel Vesterberg, Affärsområdeschef på Orango AB.

För att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt erbjuda Orangos kunder Dynamics NAV-miljöer har Candidator och Orango inlett ett strategiskt samarbete kring automatiserade molntjänster. Candidator har skapat en plattform för automatiserad leverans av Dynamics NAV som tjänst. Tjänsten är uppbyggd med Candidators kundportal där Orango med dess kunder loggar in i och beställer en miljö. Helt automatiserat skapas och installeras en server och vald Dynamics NAV version installeras, driftas och övervakas och som sedan faktureras till rätt kostnadsställe.

– Orango är en mycket viktig kund och samarbetspartner för oss, säger Paul Skarin, regionchef på Candidator Syd. Att erbjuda automatiserade molntjänster ligger helt i Candidators strategi, och vi är mycket stolta och glada över det förtroende som Orango visar oss.

 

Pressmeddelande