Candidator DGC köper Dataoppdrag AS i Bergen

IT-leverantören Candidator DGC stärker sin position i Bergen i Norge med förvärvet av Dataoppdrag AS. ”Vi fortsätter att växa och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bredare tjänsteutbud.” säger Lars Solbakken, VD för Candidator DGC i Norge.

 

”Vår ambition är att vara bäst på IT-drift på den nordiska marknaden och detta är ett steg på vägen för att bli leverantören med de nöjdaste kunderna.” forsätter Lars Solbakken.

Candidator DGC har totalt 550 anställda och omsätter cirka 1 miljard SEK. IT-leverantören levererar komplett IT-drift, telefoni och outsourcingtjänster till företag och organisationer på den nordiska marknaden. Candidator DGC har kontor i Oslo och Bergen i Norge samt i Stockholm, Göteborg, Alingsås, Malmö, Helsingborg, Skövde, Vara och Borås i Sverige.

Dataoppdrag erbjuder IT-drift, cloudtjänster, support och försäljning av hårdvara till kunder runt Bergen och Oslo. Dataoppdrag har levererat drifttjänster på den nordiska marknaden sedan år 2006 och erbjuder sina kunder en komplett leverans av IT-tjänster, ofta i rollen som kundens IT-chef. ”De är ett perfekt komplement till vår verksamhet.” säger Lars Solbakken på Candidator DGC.

Erik Gams Steine, VD på Dataoppdrag ser fram emot att bli en del av Candidator DGC. 2017 hade Dataoppdrag 22 anställda och omsatte 35 miljoner. 

”Vi kommer att stärka leveransen till våra kunder ytterligare. Nu kan vi erbjuda drifttjänster från sex olika datahallar, ett brett utbud av molntjänster, och vi har 550 specialister för att hjälpa våra kunder när de behöver. Det är också en fördel för oss att kunna erbjuda tjänster som har till exempel PCI-DSS eller ISO 27001 certifieringar, säger Eriks Gams Steine.

"Vi är mycket glada över att Dataoppdrag blir en del av vårt team. Det gör att vi får en unik position som IT-driftleverantör i västra Norge.” säger Magdalena Persson, koncernchef för Candidator DGC.

 

Kontaktpersoner
Lars Solbakken, VD Candidator AS, +47 920 90 354, lars.solbakken@candidator.no
Erik Gams Steine, VD Dataoppdrag AS, +47 915 91 620, egs@dataoppdrag.no