Candidator har lösningen mot ransomware

De senaste åren har antalet IT-attacker i form av ransomware ökat kraftigt, men det finns en tjänst som är särskilt effektiv mot dessa utpressningsförsök. Tobias Hallengren som är specialistsäljare inom IT-säkerhet berättar om tjänsten som skyddar dig.

Ransomware är en typ av skadlig programvara som låser datorer och kräver en lösensumma för att låsa upp dem. Det är vanligt att drabbade företag talar tyst om detta, eftersom det kan tolkas som att de inte sköter sin IT-säkerhet, vilket kan skrämma bort både kunder och leverantörer.

"För att skydda sig mot sådana attacker är det bäst att satsa på en modern tjänsteleverans som ständigt anpassas till behoven på marknaden." säger Tobias Hallengren, Specialistsäljare IT-säkerhet på Candidator DGC.

Candidator DGC är ett av Sveriges snabbast växande IT-företag inom outsorcing och har funnits i över 20 år. Med 10 kontor i Sverige och Norge så har man en tradition att finnas där kunderna finns och vara personliga och engagerade. De senaste åren har IT-säkerhet blivit allt viktigare och Candidator DGC har lyssnat på sina kunder och investerat mycket tid och energi i att bygga rätt IT-säkerhetstjänster för att skydda sina kunder IT-miljöer.

Tidigare har företag skyddat sig genom att köpa traditionella IT-säkerhetsprodukter som antivirus och brandväggar som man inte uppdaterade kontinuerligt. Enligt Tobias så duger inte detta längre.

"Det är svårt för företag att ha total kontroll på IT-säkerheten, eftersom det händer så mycket hela tiden. De kan veta ganska bra hur hotbilden ser ut just nu, men de har ingen aning om hur den ser ut i morgon. Genom rätt tjänsteleverans får de tillgång till certifierade säkerhetsexperter som hjälper dem att identifiera och avvärja hot." säger Tobias Hallengren.

 Alla ransomware-attacker stoppade

Candidator DGC var den första leverantören som tog fram en sådan tjänsteleverans genom att paketera de nyskapande IT-säkerhetslösningar som Cisco släppte 2016. Tjänsten heter iShield och är en Enterpriselösning som kan användas av allt från enmansföretag till bolag med tusentals anställda.

Under 2019 lanseras successivt en uppdaterad version av iShield med en ökad bredd i lösningsportföljen. Bland annat kommer kunderna erbjudas självserviceverktyg via Candidator DGCs kundportal. Därefter uppdateras tjänsten kontinuerligt.

"Den största problematiken som vi har löst med iShield hittills är ransomware. Av de företag som börjat använda tjänsten har inget drabbats av en enda sådan incident. Men det kommer nya hot. Nu fortsätter vi utveckla den här tjänsten i samarbete med Cisco." säger Tobias Hallengren.