Sveriges bästa familjesajt 2018 är utvecklad av Candidator

Under 2017 lanserades Bris nya hemsida, ett stort projekt där Candidator har utfört all den tekniska utvecklingen. I mars i år presenterade IDG sin årliga lista med Sveriges 100 bästa sajter 2018. Bris.se vann kategorin med webb för barn, unga och deras föräldrar och fick den ärofyllda utmärkelsen Sveriges bästa familjesajt 2018.

 

Under 2016 startade Bris samarbetet med Candidator och att det fanns en utvecklingsavdelning internt var avgörande för att få bli IT-leverantör åt Bris. Candidator har stått för all programmering av den nya sajten och byrån Adore You har skapat designen. Utvecklingsavdelningen har varit involverad sedan start vilket har underlättat utvecklingen och gynnat samarbetet.

”Att vi haft ett nära och bra samarbete med Bris är en viktig faktor till att resultatet har blivit så bra. Vi ser oss inte som en leverantör utan vi gör detta ihop, vi har blivit en partner som förstår Bris verksamhet och hur de jobbar. Det känns riktigt kul att det arbete vi gjort blir utsett till Sveriges bästa familjesajt. Det är stort, jag har länge följt IDGs topp100-listor och för en utvecklare är det något av en dröm som går i uppfyllelse.” säger Peter Hansson som är ansvarig utvecklare på Candidator i arbetet med Bris.

”Att bygga Bris nya hemsida har varit ett omfattande arbete, och vi har ställt höga krav på säkerhet och kvalité, inte minst kring utveckling och tekniska lösningar för det digitala stöd vi erbjuder till barn och unga. Candidator har gjort ett fantastiskt arbete och det har känts tryggt hela vägen. I sådana här omfattande och komplicerade projekt finns ofta risker som kan störa tidplaner och leveranser. Candidator har arbetat strukturerat och målinriktat så att vi kunde lansera vår nya hemsida enligt plan. Utöver den tekniska kompetensen har Candidator även visat ett otroligt fint och personligt engagemang för barns möjligheter att få stöd på ett tryggt sätt, och vi är enormt stolta och nöjda med vår nya hemsida.” säger Maria Rådlund som är ansvarig för bris.se.

”Bris ambition med hemsidan är att ligga i framkant digitalt, finnas på barnens arenor, och erbjuda stöd anpassat till barnens vardag och behov utan att riskera deras anonymitet. Det ska också vara en bra balans mellan stöd, insamling och påverkan på sajten. Vår nya hemsida levererar allt detta.” fortsätter Maria Rådlund. Stora delar av sajten får man tillgång till först när man loggar in, då trygga stödtjänster som chatt, mail och forum dyker upp. Sajten är kopplad till Candidators egenutvecklade system Cendot som Bris här använder som ärendehanteringssystem.

Det har funnits flera utmaningar i detta projekt och fokuset hos oss utvecklare har varit på kvalitén, och att ta höjd för att alla användare ska vara anonyma. Denna typen av projekt är inte som andra hemsidor, det är speciellt att utveckla ett verktyg som ska hjälpa barn i en utsatt situation. Man känner att man gör en god insats och bidrar till att hjälpa andra människor, även om man önskar att ingen skulle behöva använda stödfunktionerna.” säger Peter Hansson. 

 

Peter Hansson, utvecklare, Candidator, +46 322 67 10 28, peter.hansson@candidator.se

Maria Rådlund, ansvarig för bris.se, Bris, +46 701 60 88 15, maria.radlund@bris.se