Tankar från Microsoft TechDays 24-25 oktober

Något som är genomgående i alla presentationer här på TechDays är AI, mixed reality, säkerhet och IoT. Vi fick höra från Arti Zeighami från H&M att dem inte tolkar AI som “Artificial Intelligence” utan istället “Amplified Intelligence”. Han berättade att de inte byter ut människan utan istället använder AI för att göra grovjobbet med tunga matematiska beräkningar och sedan finslipar detta med fingertoppkänslan från oss människor för att uppnå bästa resultat.

 

Mark A. Griswold pratar om hur mixed reality med HoloLens förbättrar och till och med sänker inlärningsperioden avsevärt för bland annat läkarstudenter. Han diskuterade det nuvarande skolsystemet och hur det från hans synvinkel inte längre är aktuellt att lära ut information, utan snarare hur man hittar och anpassar information samt källkritik.


Det var väldigt intressant att gå på alla dessa sessioner och se allt som för bara ett tag sedan diskuterades som visioner. Nu är det faktiskt här och används ute i verksamheter. Vi går helt klart en intressant framtid till mötes där mixed reality, IoT enheter och AI implementeras mer och mer.

/Adam Lundgren och Fredrik Johansson