Bregmos Reklamgodis och Candidator DGC tuggar på tillsammans

En doft av choklad välkomnar oss när vi kliver in i tillverkningen hos Bregmos Reklamgodis i Borgstena. Bregmos arbetar med många olika typer av reklamgodis, och har egen tillverkning av choklad. Där blir slutprodukten dels reklamgodis som andra företag kan sätta sin prägel på, och dels har Bregmos precis börjat bygga upp sitt eget varumärke Bregmos Selected. Candidator DGC som gör ett besök i godisfabriken är ett av företagen som får ut sitt företagsnamn med hjälp av Bregmos godis, och Bregmos själva får sin IT levererad av just Candidator DGC.

 

”Vi har ett mycket gott samarbete.” säger Johan Wilhelmsson som är regionchef för Candidator DGC i Väst och syftar på sitt favoritgodis Winegum Seasalt från Bregmos. Bregmos flyttade till nya lokaler i Borgstena år 2010 och i samband med det blev de kunder till Candidator DGC. Bregmos hade tidigare bytt till ett nytt affärssystem och hade ingen backup på detta, så det var främst en lösning för backup som de började se sig om efter.

Det som började med en backuplösning har resulterat i att Candidator DGC hostar hela Bregmos servermiljö. Tidigare har det varit problem med fiberlina till Bregmos lokaler i Borgstena. Detta har Candidator DGC också hjälpt till med, så nu är det full fart genom fibernätet där mängder med godisorder kommer in, varje dag. 25 ton choklad tillverkas och packas per år, vilket innebär ett stort antal order – så det vill till att nätet fungerar.

År 1999 startade Martin Bregmo företaget Bregmos Reklamgodis. Nu nästan 20 år senare omsätter bolaget drygt 50 miljoner, har 25 anställda och blev utsedd till Gasellföretag tre år i rad: 2009, 2010 och 2011.

”När jag 1999 startade företaget var det ingen annan än jag själv som trodde på idén. Jag fick inga bidrag för startup men jag klarade det till slut från egen ficka. Efter två veckor köpte jag min första förpackningsmaskin, en tablettaskmaskin från år 1954 som stått oanvänd i 10 år. Det tog mig hela sommaren att renovera den, men den används fortfarande i vår produktion. Jag satte upp maskinen och kontoret på min mammas bondgård, och därifrån drog jag igång”, berättar Martin Bregmo.

”När jag höll på att renovera tablettaskmaskinen fick jag en order på 154 000 stycken tablettaskar, mot att jag kunde leverera med kort varsel. Jag löste det och min första order av tablettaskar tryckta med ’trafikens dag’ gick iväg”, fortsätter Martin.

”Vi känner igen oss i Bregmos expansion och vi tycker det är extra roligt att samarbeta med företag som utvecklas i ett högt tempo. Vi på Candidator DGC har själva haft en hög tillväxttakt de senaste åren där vi gått från 60 till 350 medarbetare på fem år och 2017 omsatte en halv miljard. Även om Candidator DGC och Bregmos arbetar i helt olika branscher kan vi verkligen hjälpa varandra. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla IT-leveransen till denna godisfabrik och se till att deras IT ligger i framkant”, säger Johan.

Bregmos startade med två olika typer av produkter, tablettaskar och karameller. Nu har de ett brett sortiment med samarbetspartners som levererar olika typer av godis. De har egen chokladtillverkning, egna designers som utvecklar förpackningarna och hjälper deras kunder att få fram sin företagsprofil på godiset.

”Godiset från Bregmos med vår logotyp har verkligen förstärkt vårt varumärke, helt klart. Vi tycker att det är riktigt roligt att få dela ut något till personer vi träffar i olika sammanhang, något vi lagt lite kärlek på och som mottagaren kan förknippa med vårt varumärke. Att det dessutom är en produkt av hög kvalité som smakar riktigt bra gör det ännu roligare!”, säger Johan Wilhelmsson som berättar att profilgodiset delas ut på allt från mässor och event till kundbesök.

”Vi har till och med kunder som tyckt att godiset har varit höjdpunkten på våra event”, säger Johan och skrattar. ”Vi får ofta höra att vi har förbaskat gott godis, Seasalt Winegum med lakritssmak är inte bara min utan mångas favorit”, fortsätter Johan. Martin berättar att det är ett speciellt recept som de tagit fram själva i ett projekt för en känd profil för många år sedan.

 

candidator_bregmos

 

candidator_bregmos

 

candidator_bregmos