Blogg

2018-02-07

Med Candidators mobilitet flyttade Jan till Brasilien!

Jan Persson har jobbat på Candidator i 2 år och för en månad sedan ändrades hans arbetssituation helt, främst är det den fysiska arbetsplatsen som ser annorlunda ut. Jan flyttade nämligen till Brasilien! Nej det är ingen servicegrupp vi döpt till Brasilien som Jan flyttat till, utan till landet som är mer solsäkert än Sverige.

» Läs mer
2017-12-22

God jul önskar Amsterdamgruppen

Jesper och Kalle skickar en julhälsning från Amsterdamgruppen. De berättar om deras bästa jultips och hur man gör för att inte drabbas av julstress. För gruppens kunder som behöver support i juletid finns de så klart tillgängliga för att svara på frågor och hjälpa till alla dagar utom helgdagar, och ordinarie telefontider gäller - precis som vanligt.

» Läs mer
2017-11-16

HR-chef – så lyckas du samarbeta med IT-avdelningen

Har du tröttnat på att inte få gehör från dina kollegor på IT? Arbetar ni sida vid sida, men sällan med varandra? Här ger vi dig tips för att kravställa IT-avdelningen, så att ni kan arbeta mer effektivt, tillsammans!

» Läs mer
2017-11-09

3 IT-lösningar som du som HR-chef måste ha koll på

Vi har skrivit en del om varför en digitalisering av HR-processen kan ge såväl affärsnytta som locka talang. Men vilka är de viktigaste lösningarna i en digitalisering? Vi listar tre system och program som vi själva använder i HR-arbetet och som är en del i att främja en digital och effektiv arbetsplats.

» Läs mer
2017-11-02

Därför lockar digitala bolag talang

Som HR-ansvarig har man många ansvarsområden som spänner över allt ifrån medarbetarnas välmående, till att attrahera och rekrytera talang. Och att bli en attraktiv arbetsgivare på arbetstagarnas marknad är en utmaning med hög konkurrens. Kandidaterna ställer krav, frågar runt och gör sin research – vilket också ställer krav på dig på HR-avdelningen.

» Läs mer
2017-10-26

blev vår rekryteringsprocess digital (steg för steg!)

Som leverantör av IT-lösningar vore det nästan konstigt om vi inte hade funnit ett bra sätt för att digitalisera även rekryteringsprocessen. Idag sker därför de flesta delar av våra processer helt digitalt och vi har dessutom tagit hjälp av smarta IT-lösningar för en proffsig och effektiv onboarding. Här berättar vi hur det går till!

» Läs mer
2017-10-19

skapar du affärsnytta med rätt IT-lösningar

Lägre kostnader i all ära, men hur billig är egentligen en IT-lösning som inte ger affärsnytta? Inte så värst, faktiskt!

» Läs mer
2017-10-12

Måste effektiv IT-support kosta skjortan?

Många företag tvekar när de ska välja samarbetspartner för IT-support. Delvis för att utbudet och leverantörerna är många, men kanske framför allt för att det upplevs vara en stor budgetpost. Men måste effektiv IT-support verkligen kosta mer än vad det smakar? Inte alltid, säger vi!

» Läs mer
2017-10-06

Oskar Molins upplevelse av Microsofts Ignite 2017

Ignite är Microsofts enormt stora mässa i Orlando. Den 25-29 september var det dags för 2017 års Ignite och Oskar Molin från Candidator var på plats.

» Läs mer
2017-10-05

Lär dig upphandla IT-tjänster som ett proffs!

Står du i valet och kvalet att välja rätt leverantör för företagets IT-tjänster? Då har du ett par saker att tänka igenom och kanske framförallt; en hel del arbete framför dig. Här delar vi ett par tips som vi tror kan underlätta processen och som förhoppningsvis hjälper dig att upphandla rätt IT-leverantör för just ditt företag.

» Läs mer
2017-09-28

3 smarta IT-lösningar som sänker era kostnader

För många är IT-lösningar synonymt med kostnader, krångel och ibland en rätt avgränsad budget. Men så behöver det inte vara! Vi vill slå hål på myten om de “dyra IT-lösningarna” och delar därför med oss av tre exempel som hjälper er att sänka befintliga kostnader – för att frigöra mer budget till annat.

» Läs mer
2017-06-22

Tre IT-trender ni faktiskt måste hänga på

Bland teknisk innovation, nya systemuppdateringar och spännande IT-trender kan det vara svårt att prioritera rätt för just er organisation. Samtidigt finns det ett par lösningar som är helt nödvändiga för att effektivisera verksamheten och kunna mäta sig med konkurrenterna.

» Läs mer
2017-06-21

5 tecken på att din IT-avdelning är omodern

Digitaliseringen sker snabbt, ibland snabbare än vad som är möjligt att hänga med i. Samtidigt är det inte en ursäkt för att hamna på efterkälken, eftersom det många gånger påverkar allt ifrån effektivitet och omsättning, till personal- och kundnöjdhet.

» Läs mer
2017-06-20

Checklista: Behovsanalys inför företagets digitalisering

Hur vet du vilka IT-lösningar som ska prioriteras i digitaliseringsprocessen? Behöver hela organisationen få tycka till om beslutet? Vi ger dig en checklista att använda för att identifiera rätt lösningar för just er!

» Läs mer
2017-06-12

Mitt första möte med Microsoft Surface Hub – A true love story

Jag är VD på Candidator AB sedan knappt fyra år. Vi har kontor i storstadsregionerna i Sverige och Norge samt vårt huvudkontor i Alingsås strax utanför Göteborg. Själv bor jag i Stockholm. Vi har knappt 300 medarbetare på våra kontor, så mitt arbete innebär väldigt mycket resor. Jag har använt Skype och telefonkonferenser i många år, men alltid känt att ett möte där alla är samlade ger mer än ett via Skype eller telefonkonferens. Inte alltid faktamässigt, men man missar det enkla samarbetet och inte minst det personliga mötet. Och ibland strular tekniken, och starten på mötet blir inte bra.

» Läs mer