3 smarta IT-lösningar som sänker era kostnader

För många är IT-lösningar synonymt med kostnader, krångel och ibland en rätt avgränsad budget. Men så behöver det inte vara! Vi vill slå hål på myten om de “dyra IT-lösningarna” och delar därför med oss av tre exempel som hjälper er att sänka befintliga kostnader – för att frigöra mer budget till annat.

1. Ett vattentätt virusskydd

Vad kostar det att förlora företagets konfidentiella data? Och hur stora konsekvenser får ett datahaveri till följd av ett kryptovirus? En traditionell brandvägg eller ett förinstallerat virusskydd är inte längre tillräckligt för att skydda er IT-miljö från nutidens skadliga programvara. Så hur säkert står ni idag? De kostnadsmässiga konsekvenserna av en attack överskrider nästintill alltid kostnaden för ett fullgott säkerhetsskydd. Så – har ni råd att stå oskyddade?

 

2. Standardiserade klienter

En onboarding-process tar tid och kräver en stor insats både från arbetsgivaren och kollegorna. På större bolag blir detta ett reellt problem när personalomsättningen ökar och antalet konsulter blir fler. Med hjälp av standardiserade klienter minimeras den manuella handpåläggningen vad gäller IT och programvara när en ny medarbetare kliver in, eller byter roll. Personen får per automatik rätt applikationer och programvara som passar dess nya roll och tjänsten gör det möjligt för er att fokusera på introduktionen – utan att störas av tekniska motgångar. Candidators standardklient bygger på Microsofts senaste operativsystem, Windows 10. Tillsammans med produkter som till exempel Microsoft EMS som tillval kan vi tillhandahålla effektiva, säkra och kostnadseffektiva klientplattformar.

 

3. Kontroll över utvecklingsmiljöerna

Hanteringen och inte minst kostnaden för hanteringen av utvecklingsmiljöer ses många gånger som både ineffektiv och svår att estimera. Många väljer därför att leja ut detta till externa aktörer, men missar då att kravställa kring återrapporteringen av kostnader. Idag finns det bra molntjänster som löser det här problemet och som låter kunden följa kostnadsströmmarna online, så att utvecklingen och dess kostnader alltid sker helt transparent. En självklarhet kan tyckas, men något som många företag missar att nyttja.

 

Alla tre lösningar som nämns ovan går att beställa i olika utföranden och från olika leverantörer. Mellan dessa kan lösningen som sådan skilja sig, men gemensamt för dem alla är att de är smarta insatser som håller nere och även kan minska era IT-kostnader. Kontakta oss gärna om du vill veta mer! 

 

Guide: Är du nyfiken på våra två bästa tips för en digitaliserad organisation så ladda ner vår guide kostnadsfritt här