5 tecken på att din IT-avdelning är omodern

Digitaliseringen sker snabbt, ibland snabbare än vad som är möjligt att hänga med i. Samtidigt är det inte en ursäkt för att hamna på efterkälken, eftersom det många gånger påverkar allt ifrån effektivitet och omsättning, till personal- och kundnöjdhet.

Här listar vi 5 säkra tecken på att din IT-avdelning är omodern (och behöver uppgraderas!):

1. Manuella rutiner

Ni sköter fortfarande det mesta på företaget manuellt och har en låg automatiseringsgrad. Till exempel kanske ni hanterar posten manuellt, liksom tidrapporteringen, redovisningen av utlägg eller hanteringen av skrivare och annan hårdvara.

2. Gamla licenser

Ni använder fortfarande Windows Server 2003, en programvara med snart 15 år på nacken. Säkerhetsnivån för gamla och ouppdaterade licenser och programvaror går inte att jämföra med dagens versioner, vilket gör att de innebär en uppenbar risk för verksamheten. Ett säkert tecken på att din IT-avdelning är omodern (och en säkerhetsrisk).

3. Ineffektiva och kostsamma möten

Era möten sker alltid fysiskt, eller över telefon. Fysiska möten är inte bara mer kostsamt, utan även ineffektivt sett till tidsåtgång och komfort. Telefonmöten å andra sidan, ger frihet men utelämnar också möjligheten till att dela material. Videosamtalet är den självklara lösningen som både gör kommunikationen mer personlig – och mer effektiv.

4. Dataintrång är något bekant

Kryptovirus och ransomware är begrepp som känns väldigt bekanta, troligtvis för att ni redan har råkat ut för det. Att ha problem med skadlig programvara är ett tydligt tecken på att IT-avdelningen inte har hängt med i utvecklingen. Det räcker alltså inte att uppdatera programvaran, utan det krävs även att ni har ett kompletterande skydd.

5. Gammal hårdvarupark

Era datorer är gamla, eftersom det är allt för kostsamt att byta ut hårdvaruparken. Det här är vanligt, men behöver egentligen aldrig bli ett problem. Numera går det att leasa hårdvaran, vilket gör att ni aldrig behöver ha verktyg som är utdaterade eller osäkra. Via leasing slipper ni dessutom att sköta supporten själva, smidigt va?

Känner du igen dig i en eller flera av punkterna ovan? Då rekommenderar vi dig att ladda ner vår kostnadsfria guide “Steg för steg: Implementera framtidens IT-lösningar”.

Trevlig läsning!