3 IT-lösningar som du som HR-chef måste ha koll på

Vi har skrivit en del om varför en digitalisering av HR-processen kan ge såväl affärsnytta som locka talang. Men vilka är de viktigaste lösningarna i en digitalisering? Vi listar tre system och program som vi själva använder i HR-arbetet och som är en del i att främja en digital och effektiv arbetsplats.

1. Ärendehanteringssystemet

Skapa ett ärende när en ny medarbetare tillträder och underrätta på så vis alla som berörs internt kring vilka behov den nyanställde har. Ta fram checklistor som täcker in allt ifrån vilket abonnemang personen behöver, till vilket skrivbord och vilken stol som behöver beställas. Samla all information på ett ställe och underlätta såväl onboardingen som förberedelserna inför. På Candidator använder vi Cendot, men självklart finns det många olika alternativ för alla typer av bolag.

 

2. Kommunikationskanalen

På ett digitalt bolag blir den fasta arbetsplatsen mindre relevant. Det blir enklare att arbeta från pendeltåget, hemmet eller ett annat kontor, men också svårare att ställa snabba frågor till kollegorna. Lösningen? En digital kommunikationskanal, såklart! Teams eller Skype for Business löser problemet och underlättar den snabba kommunikationen – men även de längre mötena som tas på distans. 

 

3. Rekryteringsplattformen

Employer branding är mer än ett trendigt begrepp – det är avgörande för att lyckas locka talang. Vi har själva valt att satsa extra på just detta genom att lansera en karriärsida via Team Tailor. Här kan intresserade kandidater skapa kontakt, skicka in ansökningar och kanske viktigast av allt: få en tydlig bild av vilka vi är och vilken typ av arbetsplats vi erbjuder. Dessutom har plattformen smarta lösningar för att sprida annonserna, både via delningsknappar, men också genom en visuellt tilltalande presentation.

 

Självklart finns det mängder av andra smarta lösningar för dig som arbetar med HR, men frågar du oss är exemplen ovan något som du absolut bör överväga. Både för ett smidigare HR-arbete, men kanske allra mest – för att främja en digital och effektiv arbetsplats!