Oskar Molins upplevelse av Microsofts Ignite 2017

Ignite är Microsofts enormt stora mässa i Orlando. Den 25-29 september var det dags för 2017 års Ignite och Oskar Molin från Candidator var på plats.

Berätta för oss vad som händer på Ignite.

- Det är två delar kan man säga. Dels är det en stor mässa med mängder av utställare. Till stor del är det Microsoft som ställer ut sina produkter. Dels är det också olika sessioner som man kan lyssna på under dagarna. Runt 1600 stycken sessioner tror jag faktiskt att det var. Det fanns något för alla, oavsett om man arbetar med ITdrift, maillösningar, hosting eller som programmerare med mera. Besökarna på Ignite var allt från partners och IT-chefer, till de som arbetar på IT-avdelningar eller bara ville lära sig mer om Office 365.

 

Var det inte svårt allt välja vilka sessioner som du skulle gå på?

-Jo det var väldigt svårt. Jag sållade ut efter vad jag är intresserad av och vad jag tror kan vara bra att lära sig mer om. Då fick jag ner det till ca 20 sessioner som jag ville gå på. Vissa handlade om specifika produkter som jag arbetar med, och vissa var mer generella kring nyheter och trender. Det kändes som en bra mix.

Hur var upplevelsen när du kom dit?

- Det var lite overwhelming. För det första var lokalerna hur stora som helst! Det var två olika komplex och mitt emellan dem låg vårt hotell. Där ifrån fick man gå via en skywalk för att komma till mässan. Det var också så mycket människor, över 25 000 personer. Jag tänkte först att ”hur ska jag hinna få ut någonting här”, men det var ganska enkelt att hitta rätt osv. Hela arrengagemanget var väldigt bra skött. Det var trevliga och hjälpsamma funktionärer över allt som frågade om man behövde hjälp.

Var det någon session som stack ut och var extra bra?

-Hela Ignite började med en keynote av Microsofts vd Satya Nadella. Eftersom alla 25 000 personerna inte fick plats i en hall så sändes hans presentation live på skärm efter skärm i många olika hallar. Det var stort och intressant att lyssna till. Jag fick en känsla av hur Microsoft tänker, kring deras visioner och vad de tycker är viktigt. Satya pratade mycket om machine learning och AI, och Microsoft satsat på spännande saker. Det handlar om att de vill automatisera och underlätta för människor genom sina produkter. Det var roligt att få en större inblick i Microsofts kärna.

Hur var själva mässan?

- När jag inte var på sessioner passade jag på att prata med utställarna på mässan. Där kunde man prata med riktigt kunniga människor och de ansvariga för olika produkter. Jag samlade på mig kunskap kring bland annat vad befintliga leverantörer har för produkter som jag inte redan känner till, och hur saker och ting kommer att fungera i nya versioner. Jag fick tips och trix kring program som vi redan använder, hur man kan underlätta för kunderna och hur man får ut det mesta av produkterna.

Skulle du vilja åka till Ignite igen, och skulle du rekommendera andra att göra det?

-Jag vill absolut åka till Ignite igen om jag får möjligheten och jag tycker att de som får chansen ska uppleva detta. Jag skulle rekommendera att vara ännu mer förbered än vad jag var. Det hade underlättat att ha bättre koll på vilka sessioner som står på schemat, speciellt under första dagen då alla intryck runt omkring var väldigt överväldigande. Det hände att det blev fullt på föreläsningarna och att man inte fick plats, då behövdes en plan B för att utnyttja tiden och lyssna till någon annan session. 

microsoft_ignite_oskar_750

 

Enligt Oskar Molin bjöd veckan på Ignite helt enkelt på massor med inspiration!